TNT Group

Persbericht

TNT start inkoopprogramma eigen aandelen voor een bedrag tot 200 miljoen

09 november 2007, 08:30 CET - Amsterdam, TNT N.V. kondigt vandaag aan dat het op maandag 12 november 2007 zal starten met een inkoopprogramma van eigen aandelen voor een bedrag tot 200 miljoen als een eerste tranche van het eerder aangekondigde 500 miljoen aandeleninkoopprogramma.

Deze 200 miljoen eerste tranche zal worden uitgevoerd door ABN AMRO Bank N.V. TNT is voornemens de via dit inkoopprogramma verkregen gewone aandelen in te trekken.

Gezien de inkoopwaarde tot 200 miljoen zal het maximale aantal gewone aandelen dat onder dit inkoopprogramma zal worden ingekocht ongeveer 7,3 miljoen bedragen, berekend op basis van de laatste handelstransactie voorafgaand aan deze aankondiging. Het inkoopprogramma zal starten op 12 november 2007 en eindigt na 4 maanden tenzij, onder andere, vóór die datum:

* de geaggregeerde waarde van de vanaf de start van dit programma door TNT ingekochte gewone aandelen 200 miljoen bereikt;
* tien procent van de uitstaande gewone aandelen zijn ingekocht, inclusief de gewone aandelen die reeds door TNT worden gehouden.

De maximaal te betalen prijs per gewoon aandeel onder het inkoopprogramma is hetzij de prijs voor het gewone aandeel in de laatste onafhankelijke transactie, hetzij de hoogste actuele onafhankelijke biedprijs op de handelsplatforms waar de aankoop wordt verricht, al naar gelang welke het hoogst is. Bovendien zal deze prijs niet hoger liggen dan de normale beurskoers plus 10 procent. Als normale beurskoers geldt het gemiddelde van de slotkoersen van het aandeel gedurende vijf beursdagen voorafgaand aan de dag van inkoop. Per dag zullen niet meer aandelen worden verworven dan 25 procent van het dagvolume en het gemiddelde dagvolume van de aandelen die op de gereglementeerde markt waar de aankoop plaatsvindt, worden verhandeld. Het gemiddelde dagvolume is daarbij gebaseerd op het dagvolume dat in de 20 handelsdagen voorafgaand aan de datum van aankoop is verhandeld. De Vergadering van Aandeelhouders van TNT heeft de toestemming aan de Raad van Bestuur om eigen aandelen in te kopen verlengd tot en met 20 oktober 2008.

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

Over TNT
TNT biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ongeveer 159.000 medewerkers. In 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 10,1 miljard en het bedrijfsresultaat
1.276 miljoen. TNT is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.