Time : 09:00:00
Date : 09 November 2007
Sender Name: CRF

Top Employers scoren vooral hoog op opleidingsmogelijkheden, werksfeer en doorgroeikansen

BRUSSEL, 8 november 2007 - 35 bedrijven in België krijgen de titel Top Employer België-Belgique 2008. Alleen bedrijven die aan de strenge selectiecriteria voldoen, mogen zich een jaar lang Top Employer noemen en zich met dit exclusieve geregistreerde keurmerk profileren op de arbeidsmarkt.

Bedrijven die het keurmerk Top Employer krijgen, scoren het hoogst op het gebied van opleidingsmogelijkheden, werksfeer en doorgroeimogelijkheden. Niet alleen het salaris, maar vooral de ontwikkelingsmogelijkheden en een leuke werkomgeving zorgen voor trouwe medewerkers. Uit onderzoek van CRF zijn de volgende tendensen in het HR-beleid van deze Top Employers af te leiden. Het valt op dat de onderscheiden bedrijven vooral voorrang geven aan interne promotie. Toch zijn er ook ondernemingen die meer en meer extern rekruteren omdat ze vers bloed in de organisatie willen brengen.

Ook valt op dat werknemers zelf het initiatief in handen moeten nemen, zowel wat de opleidingen als de doorgroeimogelijkheden betreft. De bedrijven zorgen wel voor de nodige ondersteuning, maar de werknemer zit zelf aan het stuur van zijn loopbaan. De meeste bedrijven betalen een marktconform salaris dat uitgebreid wordt met een brede waaier aan extralegale voordelen.

De volgende bedrijven in België hebben de titel Top Employer België-Belgique 2008:
AXA, Barco, Bekaert, Besix, Capgemini Belgium, Caterpillar, CFE, Colruyt, COLT Telecom, Daikin Europe, DEME Group, Dexia, Eandis, Elia, Ernst&Young, Europ Assistance, Federale Overheid, IBM, Info Support Belgium, ING, KPMG, Makro Cash & Carry Belgium, Philip Morris Benelux, Picanol Group, Randstad Belgium, Samsung Electronics Belgium, SD Worx, Sogeti, SPIE Belgium, Startpeople, Truvo, Umicore, Universitair Ziekenhuis Antwerpen, UZ Leuven, Vedior.

Aan de hand van onafhankelijk onderzoek beoordeelt CRF welke bedrijven zich onderscheiden op het vlak van vijf criteria die de loopbaankeuze van werknemers beïnvloeden: primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, opleiding en trainingsmogelijkheden, interne promotiekansen, werkomstandigheden en werksfeer.

De onderzoeksresultaten worden gepubliceerd op internet en in het boek Top Employers België- Belgique 2008. CRF werkt hiervoor samen met mediapartner Jobat en partner naar young professionals HUB ( Hogeschool - Universiteit Brussel) en drukkerij Standaard Uitgeverij. Het boek, dat op 28 november verschijnt, richt zich naar high potentials, HR-managers, werknemers en de klanten. Op grond van de onderzoeksresultaten kunnen werknemers een beeld krijgen van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt en zo makkelijker keuzes maken die aansluiten bij hun persoonlijke arbeids- en carrièrewensen.

CRF is al ruim 16 jaar een onafhankelijk bedrijf dat door middel van objectief onderzoek betrouwbare gegevens van potentiële werkgevers verzamelt en uitgeeft. De missie van CRF is om onbevooroordeeld toppresterende bedrijven te identificeren op het gebied van werkgeverschap, strategie en leiderschap.

Het boek Top Employers België-Belgique is te bestellen via CRF Belgium (www.crf.com/belgium). Bedrijven die hun werkgeverschap willen toetsen in de editie Top Employers België-Belgique 2009, kunnen terecht op info@crf.com


_______________________________
Noot voor redactie,