Dubbele primeur voor Saltygreens


Nu ook biologische lamsoor (Zeeaster)

YERSEKE, 20071109 -- Het Zeeuwse bedrijf Saltygreens heeft een primeur met de eerste gekweekte biologische lamsoor. Eigenlijk is dit een dubbelprimeur omdat er tot op heden geen lamsoor buiten de zomermaanden beschikbaar was. Zeegroenten winnen aan populariteit. Met het aanbieden van biologische lamsoor wordt nu een nieuwe markt bereikt. Biologische zeekraal was bij Saltygreens al het hele jaar beschikbaar. Groothandel en supermarkten van biologische producten zijn enthousiast.

Door vernieuwde kweekmethoden is het nu mogelijk om het hele jaar verse biologische lamsoor en zeekraal te leveren. Alleen het beste is goed genoeg en de groenten worden pas geoogst wanneer ze op hun best zijn.

Lamsoor is een bladgroente die te vergelijken is met bladspinazie. Vanwege zijn unieke, zilte smaak is het een uitstekende aanvulling op oester-, mossel- of lamsvleesgerechten.
De vlezige, knapperige stengeltjes van zeekraal lijken voor wat de vorm betreft enigszins op cactusplantjes. Zeekraal wordt veel gecombineerd met visgerechten, maar doet het ook goed in vers salades, wok, pasta en sushigerechten.

Over Saltygreens
Saltygreens is gevestigd in het Zeeuwse Yerseke. Vanuit dit vissersdorp worden alle Europese klanten bediend. Van diverse percelen (wereldwijd) worden het hele jaar verse zeekraal en zeester geoogst, zowel regulier als biologisch. Naast zeegroenten zijn ook de beste kwaliteit mosselen, oesters, kreeften en vis onderdeel van het assortiment. Vanuit distributiecentra bij Schiphol en Brussel worden verse zeegroenten geleverd of afgehaald.
Op de recent gehouden vakbeurs FreshRotterdam werden enkele innovaties van Saltygreens getoond. Hiermee wordt het bewijs geleverd dat Saltygreens ernaar streeft om hoogwaardige producten aan te bieden en door middel van innovaties tegemoet wil komen aan de groeiende behoefte aan gemak, gezond en genieten.


Meer informatie over Saltygreens: www.saltygreens.com





Saltygreens