Zwolsche studenten MBO ontwerpen 3D Game


Deltion studenten maken unieke game Zwolse Middeleeuwen

ZWOLLE, 20071108 -- Een 3D game met verschillende levels over het middeleeuwse Zwolle. 5 studenten van de opleiding Gaming zijn sinds februari bezig om deze unieke game te ontwikkelen, in nauwe samenwerking met de Stichting Levende Stadsgeschiedenis Zwolle en Stichting V-GEN-X. Vrijdag 9 november om 13.00 uur presenteren zij de eerste level in 't Vliegerhuys in Zwolle.

De Stichting Levende Stadsgeschiedenis Zwolle hoopt dat jongeren dankzij deze game in aanraking komen met de rijke Zwolse stadsgeschiedenis.

De Stichting V-GEN-X houdt zich bezig met de promotie van Nieuwe Media in Oost-Nederland en ziet in deze game een unieke kans om de digitale middelen op de kaart te zetten. "Dit project is uniek voor Noord/Oost Nederland. Het is de eerste keer dat studenten van een MBO-opleiding een eigen game ontwikkelen en zo hun portfolio opbouwen," vertelt Klaas Schuuring, leraar Deltion en betrokken bij de Stichting V-GEN-X.

U bent van harte welkom bij de presentatie van de eerste level van de game op vrijdag 9 november om 13.00 uur in 't Vliegerhuys, Nieuwstraat 55 in Zwolle. Genodigden en andere belangstellenden kunnen vanaf 14.00 uur de game bekijken. Voor meer informatie over de game kunt u terecht op www.blauwevingers.nl.





Klaas Schuuring