Gemeente Wageningen

Dag van de mantelzorg

Zorgen voor een ander doe je gewoon...

Zaterdag 10 november 2007 is het de dag van de mantelzorg. Deze dag is bedoeld om aandacht voor mantelzorg te vragen en de mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

Onder mantelzorg verstaan we de zorg die mensen bieden aan een naaste. Deze zorg wordt vrijwillig geboden door mensen die al voor het ontstaan van de zorgvraag een bepaalde sociale relatie met elkaar hadden. Hierbij gaat het om het bieden van zorg die qua duur en intensiteit de normale zorg overstijgt en waardoor andere maatschappelijke verplichtingen of persoonlijke voorkeuren in de knel kunnen komen. Het betreft zorg voor langere tijd en voor minimaal 8 uur per week.

Blijk van waardering
Het beleid van burgemeester en wethouders is erop gericht om mantelzorgers zo goed mogelijk te ondersteunen. B&W willen nu de Wageningse mantelzorgers, door middel van een kleine attentie, in het zonnetje zetten. Dit als blijk van waardering voor de grote inzet en belangrijke rol die mantelzorgers spelen.

Oproep
Omdat mantelzorgers hun goede zorgen vaak niet zien als een belasting en het gewoon vinden om deze zorg uit liefde of vanwege een goede sociale relatie aan een ander te geven, roepen wij Wageningse inwoners op om mantelzorgers die u kent bij de gemeente aan te melden.

Aanmelden
U kunt hierover vòòr 20 oktober 2007 contact opnemen met mevrouw W. Broenink van de afdeling welzijn en onderwijs, bereikbaar van maandag tot en met woensdag van 9.00-12.00 uur, tel. (0317) 492865 of via e-mail: wanda.broenink@wageningen.nl.

Wij vragen u om de naam en het adres van de mantelzorger. Tevens willen wij van u weten of de mantelzorger prijs stelt op een persoonlijk bezoek van een wethouder of de burgemeester.