Gemeente Edam-Volendam

Cursus rolstoelvaardigheid en sport, start op 10 november 2007

rolstoelvaardigheid

Bent u afhankelijk van een rolstoel als u sport? Neemt u zich al heel lang voor om te gaan sporten, maar is het er tot nu toe nog niet van gekomen? Dan is de cursus rolstoelvaardigheid en sport iets voor u! De cursus, die zaterdag 10 november begint, is bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking die (ook) tijdens het sporten afhankelijk zijn van een rolstoel. Onder professionele begeleiding kunt u uw rolstoelvaardigheden vergroten, zodat u met plezier en gemak een sport kunt beoefenen. Bovendien kunt u een aantal sporten uitproberen om te kijken welke het beste bij u past. Dus hak de knoop door en geef u op!

Deze rolstoelvaardigheidstraining wordt georganiseerd door Sportservice Noord-Holland. U leert allerlei rolstoelvaardigheden die u naast het dagelijks gebruik ook tijdens het sporten nodig heeft. Uiteindelijk raakt u zo vertrouwd met het bewegen in een handbewogen rolstoel, dat u vol zelfvertrouwen kunt kiezen voor een sport die u graag zou willen beoefenen.

Ook uw partner of introducé zijn van harte welkom om mee te doen en te ervaren hoe het is om allerlei vaardigheden te leren in een rolstoel en/of erin te sporten. De vaardigheden die in de cursus aan bod komen zijn: draaien, rijden, balanceren, vallen en nog veel meer. Tevens maakt u kennis met onder andere de volgende sporten: tennis, badminton en basketbal.

De cursus staat gepland op zes zaterdagmiddagen van 13.00 tot 15.30 uur. In de Beemsterhal van voetbalvereniging SV Beemster, Insulindeweg 11b, Middenbeemster. De cursusdata zijn: 10 november, 17 november, 24 november, 1 december, 8 december en 15 december. De kosten voor de deelnemers bedraagt EUR 60,- per persoon en EUR 45,- voor de partner of introducé. Hier is bij inbegrepen het gebruik van de rolstoelen. Als u een sportrolstoel van ons wilt lenen, zou u dat dan zo spoedig mogelijk aan ons door willen geven. Dan kunnen wij daar rekening mee houden.

Hak de knoop door voor 22 oktober, want vol is vol! Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij Judith Stroo, regiomedewerker aangepast sporten in de regio Zaanstreek/Waterland, telefoon: (075) 653 99 71 of mail naar jstroo@sportservicezaanstad.nl. U kunt het formulier ook digitaal invullen en versturen! Ga hiervoor naar www.aangepastsporten.info, klik op 'cursusaanbod' en vervolgens op Rolstoelvaardigheid en Sport (ROVAS).