Gemeente Barendrecht

Goedemiddag,

Hierbij ontvangt u persbericht 127. Wethouder Coby van Deursen opent zaterdag 10 november officieel het Steunpunt Mantelzorg van de Stichting Welzijn Ouderen Barendrecht op de Dag van de Mantelzorg.

Officiële opening lokaal Steunpunt Mantelzorg op Dag van de Mantelzorg

BARENDRECHT (dinsdag 6 november 200) ­ Op zaterdag 10 november organiseert het lokaal Steunpunt Mantelzorg van de Stichting Welzijn Ouderen Barendrecht (SWOB) in samenwerking met de Rotaryclub Barendrecht de Dag van de Mantelzorg. Wethouder Coby van Deursen (Volksgezondheid) opent deze dag om 13.00 uur officieel het steunpunt in het Dienstencentrum aan de Windsingel 166 door het naambordje te onthullen. Het Steunpunt Mantelzorg Barendrecht bestaat al sinds 2004. Tot vorig jaar oktober was het te vinden in het gemeentehuis.

De Dag van de Mantelzorg is een landelijk initiatief, waaraan inmiddels vele gemeenten deelnemen. Ook in Barendrecht wordt de mantelzorger ieder jaar in de maand november in het zonnetje gezet. Mantelzorgers zijn mensen van alle leeftijden die voor langere tijd voor iemand in hun naaste omgeving zorgen die een beperking en/of chronische ziekte heeft. Speciaal voor hen organiseren de Stichting Opmaat en de Stichting Laurens deze dag in de ochtend verschillende activiteiten. 's Middags kunnen mantelzorgers die zich aangemeld hebben na de officiële opening deelnemen aan workshops. De middag wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Mantelzorgers kunnen bij het Steunpunt Mantelzorg terecht voor informatie, advies en praktische ondersteuning. Door een uitbreiding van werkzaamheden wil SWOB de mantelzorgers en organisaties die betrokken zijn bij mantelzorgers nog beter ondersteunen. Gedacht moet worden aan het aanbieden van cursussen, een ontmoetingsgroep, een steunfunctie voor externe organisaties en respijtzorg (tijdelijke overname van zorg om de mantelzorger vrijaf te geven).

Noot voor de pers,