Ingezonden persbericht


Admium

Webdesign, Hosting, Content Management, SMS, MMS

033-4542800, www.admium.nl

Persbericht &
Uitnodiging voor de media

Utrecht, 6 november 2007

Spanning stijgt bij leidsters kinderopvang

Utrecht - Het zijn spannende dagen voor een flink aantal leidsters van kinderdagverblijven. Aanstaande zaterdag wordt duidelijk of ze de titel 'Leidsterteam van het Jaar', in de wacht slepen. Het is pas de tweede keer dat de prijs wordt uitgereikt. Toch is er nu al grote belangstelling bij ouders, oudercommissies, leidsterteams en zelfs kinderen. Samen hebben ze meer dan 400 leidsterteams voorgedragen. Uit deze groep zijn vijftien teams genomineerd.

"De grote betrokkenheid bij de verkiezing onderstreept hoe enthousiast ouders van kinderen op een kinderdagverblijf zijn over kinderopvang in het algemeen en de leidsterteams in het bijzonder", stelt hoofdredacteur Marinkse Riethorst van het blad Ezeltje Prik dat de verkiezing organiseert.

De jury bestaat uit vertegenwoordigers van vijf organisaties die verbonden zijn met de kinderopvang: het Nederlands Jeugd Instituut (voorheen NIZW jeugd), de MOgroep (branche kinderopvang), ABVAKABO FNV, FCB Dienstverlenen in Arbeidsmarktvraagstukken, en BOinK, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang. -----

UITNODIGING VOOR DE MEDIA

De prijs wordt uitgereikt tijdens de beurs Kindvak 2007, zaterdag 10 november aanstaande. Media zijn van harte uitgenodigd om de bekendmaking van het 'Leidsterteam van het Jaar' bij te wonen.

Kindvak 2007
Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's - Hertogenbosch

Tijdstip: 13.30uur
Locatie: Hertogzaal

AANVULLENDE INFORMATIE

De volgende leidsterteams (in alfabetische volgorde) zijn genomineerd voor de verkiezing 'Leidsterteam van het Jaar':
* Bruintje Beer, Heino

* Banjer, Blaricum

* De Rups, Oosterhout

* Dino Heikant, Tilburg

* Dino Reeshof, Tilburg

* Esmarke, Enschede

* Kiekeboe, Luyksgestel

* Kleine Wigwam, Oploo

* Paleisje, Nesselande

* Pietje Bel, Vleuten

* Sara, Den Haag

* Schat van Caesar, Utrecht

* Tamara, Amsterdam

* Tovertuin, Zeist

* Us Twadde Thus, Drachten

De teams worden beoordeeld op een aantal aspecten: teamspirit, flexibiliteit, communicatie met ouders, stabiliteit van het team en de omgang met bijzondere situaties. Van de vijftien teams worden drie winnaars aangewezen die alle drie een prijzenpakket ter waarde van ¤ 1.250,- mee naar het kinderdagverblijf mogen nemen. Voor de andere teams zijn er troostprijzen. De prijzen worden beschikbaar gesteld door Little Tikes. Van de drie winnaars wordt een team gekozen tot 'Leidsterteam van het jaar 2007'. Dit team krijgt de felbegeerde Ezeltje Prik-bokaal.