Politie Groningen

Zaterdag 10 november 2007

Provincie Groningen, 10-11-2007

Groningen: politie rolt hennepkwekerij op

In een woning aan de Vlierstraat in Groningen is vrijdag een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof ongeveer 1250 planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Het energiebedrijf heeft vastgesteld dat er illegaal stroom werd afgetapt. De stroomvoorziening van de woning is afgesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Groningen: schennispleger aangehouden

De politie heeft vrijdagavond een 41-jarige man uit Sneek aangehouden op verdenking van schennispleging. De man had enige tijd aan de Verlengde J.A.Feithstraat in Groningen gestaan, terwijl hij onzedelijke handelingen bij zichzelf verrichtte. De gealarmeerde politie kon de man aanhouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: 47 bolletjes harddrugs aangetroffen

De politie heeft vrijdagnacht een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man werd op het Floresplein in Groningen gecontroleerd. Hij bleek 47 bolletjes vermoedelijk harddrugs bij zich te hebben. De bolletjes zijn in beslag genomen. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: man aangehouden na vernieling

Een 26-jarige man uit Eindhoven is vrijdagnacht aangehouden. De man liep over het Schuitendiep in Groningen. Op een gegeven moment schopte hij tegen een fiets, waardoor de fiets in de gracht belandde. Getuigen alarmeerden de politie. De man is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer beledigt agenten

De politie heeft vrijdagnacht een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. Agenten vroegen de man naar zijn identiteitsbewijs, omdat hij zich luidruchtig ophield in de Poelestraat. Hierop uitte hij langdurig diverse beledigende opmerkingen in de richting van de agenten. De man is vervolgens aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietsster omver geblazen

Een 31-jarige fietsster uit Groningen is vrijdag gewond geraakt. De vrouw fietste over het Hoendiep en kwam ten val door de harde wind. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: snorfietsster gewond

Een 19-jarige snorfietsster uit Groningen is vrijdag gewond geraakt. De vrouw reed over het fietspad naast de Amkemaheerd. Bij de kruising met de Jaltadaheerd werd de snorfietsster over het hoofd gezien door een 36-jarige automobiliste uit Haren. De 19-jarige is met pijn aan haar been en nek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: aanhouding na lastig vallen

Een 20-jarige man uit Bergum is vrijdagnacht in de Poelestraat aangehouden. De man had in de Oosterstraat een 20-jarige vrouw uit Groningen lastig gevallen en in het gezicht geslagen. De man kon geen legitimatiebewijs tonen. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: vrouw probeert te ontkomen aan alcoholcontrole

De politie heeft vrijdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige automobiliste uit Oekraïne. De vrouw kreeg op de A-weg in Groningen een stopteken. Agenten zagen vervolgens de bestuurster naar de achterbank kruipen en de bijrijder achter het stuur plaats nemen. Agenten roken een alcohollucht bij de oorspronkelijke bestuurster. De vrouw weigerde mee te werken aan een blaastest en een ademanalyse. Hierop is het rijbewijs ingevorderd.

Farmsum/Mensingeweer: bedrijfsongevallen

Bij een bedrijfsongeval aan de Valgenweg in Farmsum is vrijdagmiddag een 37-jarige man uit Uithuizen gewond geraakt. De man was met zijn been bekneld geraakt in een transportband. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk. Ook de traumheli kwam ter plaatse. De man is uiteindelijk per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis met ernstig beenletsel.

Ook aan de Eenrummerweg in Minsingeweer raakte vrijdagmiddag een man gewond bij een bedrijfsongeval. De man (nadere personalia onbekend) was bezig met werkzaamheden op een minikraan. Bij het uitstappen bleef hij haken, waardoor de kraan kantelde. Hierbij liep hij vermoedelijk een gebroken been op. Ook hij is overgebracht naar het ziekenhuis. In beide gevallen is de Arbeidsinspectie geïnformeerd.

Delfzijl: koperdief betrapt

De politie heeft vrijdagavond een 34-jarige man uit Delfzijl aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man aan de Walstraat in Delfzijl koperen kabel wegnam. De politie trof de man lopend met de kabel aan. Ook in zijn woning werd nog kabel aangetroffen. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Loppersum: vandalen op station aangehouden

Twee jongens van 15 jaar uit Appingedam zijn vrijdagavond aangehouden. Het tweetal had op het station van Loppersum een reclamebord vernield. Beiden hebben een bekeuring gekregen en zijn vervolgens overgedragen aan hun ouders.

Hoogezand: verdachte goederen in auto

Een 32-jarige automobilist uit de gemeente Bellingwedde is vrijdagmiddag aangehouden. De man werd op de Gorecht-Oost in Hoogezand gecontroleerd, omdat zijn auto niet verzekerd bleek te zijn. Ook kon de bestuurder geen rijbewijs tonen. Hij kreeg hiervoor een bekeuring en de auto is op het bureau achtergebleven. Bij onderzoek aan de auto werd een grote hoeveelheid goederen aangetroffen, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Het gaat onder anderen om kleding en drogisterij-artikelen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de goederen.

Beerta: oplegger gekanteld door wind

Vrijdagavond is op de A7 bij Beerta de oplegger van een 24-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur gekanteld. In de oplegger zat geen lading. Vermoedelijk heeft de stormachtige wind vat op de oplegger gekregen. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Nieuweschans: zoon des huizes vernielt ramen

De politie heeft vrijdagnacht in Nieuweschans een 20-jarige man uit Winschoten aangehouden. De man had bij zijn ouders thuis de ramen van de woonkamer vernield. De jongeman had hierbij verwondingen aan zijn hand opgelopen. Toen de politie de man wilde aanhouden, werd dit belemmerd door de 42-jarige vader. Daarop is ook hij aangehouden. Beiden zijn, nadat de jongeman was behandeld in het ziekenhuis, ingesloten voor nader onderzoek.

Hellum: bromfietser gewond

Een 17-jarige bromfietser uit Schildwolde is vrijdagnacht gewond geraakt. De jongen reed over de Hoofdweg in Hellum. Hij is door onbekende oorzaak met zijn bromfiets onderuit gegaan. De jongen is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfiets lag in stukken verspreid. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hoogezand: alcomobilist verlaat auto

Een 29-jarige automobilist uit Hoogezand is vrijdagnacht aangehouden. De man reed over de Bartholomeus v/d Helstraat in zijn woonplaats, toen de auto plotseling dienst weigerde. Eén wiel bleek haaks onder de auto te staan. De man is naar huis gegaan en heeft zijn vriendin gevraagd naar de auto te gaan. De politie achterhaalde het verhaal en kwam bij de man aan huis. Hij bleek bij controle onder invloed van ruim 1 promille alcohol. Bovendien is hij niet in het bezit van een rijbewijs en bleek de auto onverzekerd. Hierop is de man aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Visvliet, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 532, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1168, aantal overtredingen: 50, hoogst gemeten snelheid: 134 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Stadskanaal, Oosterstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 788, aantal overtredingen: 157, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.