Gemeente Amersfoort
Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 246

datum: 30 oktober 2007

Vijfde internationale Vikingmarkt op Landgoed Schothorst

In het weekend van 10 en 11 november 2007 vindt voor de vijfde keer een grote internationale Vikingmarkt plaats op het Middeleeuws Erf , Landgoed Schothorst. Op zaterdag 10 november kunnen bezoekers terecht van 13.00 - 17.00 uur. Op zondag vindt de markt plaats van 12.00 - 16.00 uur. De toegang is gratis.

Voor jong en oud

De markt is voor jong en oud. Er worden vroegmiddeleeuwse ambachten gedemonstreerd zoals: houtbewerken, smeden, textiel bewerken, boogschieten, middeleeuws kalligraferen, vechtdemonstraties, weven en naaldbinden.

Er zijn diverse handelaren die vroegmiddeleeuwse producten te koop aanbieden, zoals: glazen kralen en gebruiksvoorwerpen van hout, zilver, been, ijzer, brons en textiel.

Er zullen zo'n 80 Vikingen uit Nederland, Duitsland, Denemarken en Polen aanwezig zijn.
Deze Vikingen zullen in vroegmiddeleeuwse Vikingkleding ambachten demonstreren en bezoekers informatie geven over het leven in de periode rond 800 na Christus. Ook is het mogelijk om een kijkje in de keuken te nemen waar ze hun maaltijden op traditionele wijze bereiden.

Bomenwandeling 'tussen halloween en kerst'

Wie op zondag 11 november de Vikingmarkt bezoekt, kan ook met Abe de Verteller terug in de tijd. Tijdens de bomenwandeling op Landgoed Schothorst staat hij stil bij verschillende soorten bomen en struiken en vertelt daarbij welke betekenis ze hebben in de mythologie en oud volksgeloof. Met het thema 'tussen halloween en kerst' komen zowel de duistere en enge kanten als de lichte, hoopvolle kanten van bomen aan bod.
De bomenwandeling start om 14.00 uur vanaf de ingang van het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie, Schothorsterlaan 21. De wandeling duurt ongeveer een half uur. Deelname is gratis.

Kijk op www.abedeverteller.moonfruit.com voor meer informatie over Abe de Verteller.

Informatie: Katinka Regtien, communicatiemedewerker CNME, telefoon: 06 13 90 57 90 of op 033 469 52 11 (maandag en dinsdagochtend), e-mail K.Regtien@amersfoort.nl

---- --