Gemeente Dongen


Start maandelijkse gidswandeling

Wie Dongen en s Gravenmoer onder leiding van een gids beter wil leren kennen, kan op zondag 11 november deelnemen aan Dorpswandeling Dongen: de leerroute of Dorpswandeling s Gravenmoer: het slagenlandschap. Trek je wandelschoenen aan en laat je verrassen!

In Dongen start de wandeling ter hoogte van de Oude Kerk met een terugblik op de historie van het dorp. Daarna komen de economie en de natuur aan bod in het verhaal over de leerindustrie aan de Donge, eens de snelststromende rivier van ons land. Sinds 1970 biedt de Donge ruimte aan natuurontwikkeling. Wie weet kom je de ijsvogel tegen! Ook de oude gebouwen komen ter sprake tijdens de rondleiding. Markant is een oude langgevelboerderij, ooit een uitspanning voor reizigers die de Donge overstaken. Vertrekpunt: Dongha museum, Kerkstraat 33. Start 13.00 uur. Duur: anderhalf tot twee uur.

s Gravenmoer
Tijdens de rondleiding in s Gravenmoer loop je door het eeuwenoude slagenlandschap, ter herkennen aan het grasland dat door heggen, houtwallen en sloten is verdeeld in smalle, diepe percelen. Ook kom je langs de overblijfselen aan de Oude Vaart en de prachtige, historische boerderijen en statige villas. Vertrekpunt: Zorghoeve Ora et Labora, Hoofdstraat 71. Start 13.00 uur. Duur: anderhalf tot twee uur.

Meer informatie
Deelname aan de rondleiding kost 2,- per persoon en voor kinderen onder de twaalf jaar (mits onder begeleiding van een volwassene) 1,-. Aanmelden is niet verplicht, maar om teleurstellingen te voorkomen is het raadzaam dat je je vooraf even telefonisch opgeeft bij het VVV-informatiepunt bij het Dongha museum, telefoon 0162 38 71 94.

Agenda
De gidsen organiseren elke tweede zondag van de maand een rondleiding in Dongen (vertrek: Dongha museum) en elke derde zondag van de maand een rondleiding in s Gravenmoer (vertrek zorghoeve Ora et Labora). Met uitzondering dus van de maand november: dan vinden beide wandelingen op 11 november plaats. Noteer alvast in je agenda: volgende rondleiding Dongen op 9 december en in s Gravenmoer op 16 december. Uiteraard kun je buiten de reguliere wandelingen om ook rondleidingen boeken voor groepen. Boekingskantoor: het VVV-informatiepunt bij het Dongha museum, telefoon 0162 38 71 94. Kijk voor actuele informatie ook op Toerisme en recreatie.

Laatst gewijzigd: 1-11-2007