Gemeente Schiedam


November

Feestelijke finale Schrijfwedstrijd Piet Paaltjens

07 november 2007

Dit jaar is door Bibliotheek Waterweg voor de derde maal de Schrijfwedstrijd Piet Paaltjens georganiseerd. Zon 120 verhalen, afkomstig uit Nederland en Belgie werden ingezonden.

Op zondagmiddag 11 november 2007 vindt de feestelijk finale van de schrijfwedstrijd plaats: de prijsuitreiking. Deze wordt verricht door de Schiedamse kunstenaar Jacques Tange. Hij is tevens de ontwerper van de prijzen.

Het belooft een echte Literaire middag te worden.

Op het programma staan een voordracht van Jacques Tange met gedichten uit zijn bundel Bewolkt met hier en daar een zonnetje en een optreden van Alex Franken, Haagse dichter en performer. Na de pauze vindt de prijsuitreiking plaats.

De beste twintig verhalen zijn gebundeld in een boekje De twintig beste 2007. Het eerste exemplaar wordt door Kees Schrevel, voorzitter van de jury, aangeboden aan Jacques Tange.

Het boekje is na 11 november te koop bij Bibliotheek Stadserf en Bibliotheek Noord en de Boekhandels J.S. van Leeuwen en Post Scriptum

De Schiedamse Literaire middag vindt plaats in Bibliotheek Noord, Bachplein 589, Schiedam. Het programma begint om 14.00 uur. De toegang bedraagt 5,-.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij:

Bibliotheek Noord, Bachplein 589 en Boekhandel Post Scriptum, Hof van Spaland 31

Kaarten kunnen gereserveerd worden tot 7 november 2007 bij Greet van Norde (aanwezig ma. t/m vr. 8.30 12.30 uur), telefoon 010 2465724 of e-mail gh.v.norde@schiedam.nl