Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 11-11-2007

Man met handgranaat aangehouden

UTRECHT - De politie heeft vrijdagmiddag op het Zandpad een man aangehouden omdat hij twee handgranaten bij zich had.

Omstreeks 17.25 uur werden agenten op het Zandpad aangesproken door een getuige die aangaf zojuist benaderd te zijn door een man. De man had om de hoed van de getuige gevraagd. Toen de getuige aangaf niet zijn hoed af te staan, toonde de man - vermoedelijk als dreiging - een handgranaat. De agenten zagen de verdachte aan de hand van het opgegeven signalement op het Zandpad lopen. De verdachte - 26 jaar uit Maarssen - werd aangesproken en zijn tas werd doorzocht. In de tas werd een handgranaat aangetroffen. Hij werd direct aangehouden en gefouilleerd. Uit zijn jaszak kwam een tweede handgranaat. De Maarssenaar werd op het bureau ingesloten. De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van de granaten.

Zakkenrolster aangehouden

UTRECHT - Op de Steenweg heeft de politie vrijdagmiddag een vrouw aangehouden die in een winkel een portemonnee had gerold.

Rond 14.05 uur bemerkte een 24-jarige vrouw dat iemand aan haar rugtas zat. Toen de vrouw haar tas bekeek, zag zij dat haar portemonnee uit haar tas was gehaald. Ook zag zij een vrouw snel weglopen. Het slachtoffer liep achter de vrouw aan en zag dat haar portemonnee werd weggegooid. Samen met omstanders en de beveiliging van de winkel werd de 20-jarige zakkenrolster aangehouden en overgedragen aan de politie.

Straatroof

UTRECHT - Bij een bushalte aan de Winterboeidreef vond vrijdagmiddag een beroving plaats waarvan een meisje het slachtoffer werd.

Omstreeks 17.35 uur wilde een 16-jarig meisje uit de bus stappen. Op het moment dat zij de bus verliet, werd door een onbekende haar tas van haar rug getrokken. Toen het slachtoffer omkeek zag zij dat de deuren van de bus alweer dicht waren en de bus wegreed. Het meisje heeft aangifte gedaan en de politie hoopt aan de hand van de camerabeelden in de bus achter de verdachte te komen.

Inbreker aangehouden

UTRECHT - Op de Amsterdamsestraatweg heeft de politie vrijdagavond een man aangehouden omdat hij een inbraak had gepleegd.

Getuigen belden omstreeks 20.45 uur naar de politie omdat zij gezien hadden dat een man een inbraak had gepleegd bij een bedrijf aan de Marnixlaan. Aan de hand van een duidelijk signalement konden agenten de verdachte - 27 jaar uit Utrecht - op de Amsterdamsestraatweg aanhouden. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hij wilde op geen enkele manier meewerken en verzette zich tegen zijn aanhouding en beledigde de agenten.

Op het bureau bleek dat de man ook verdacht werd van een andere inbraak.

Baldadige eiergooiers opgepakt

VLEUTEN - De politie heeft zaterdagavond drie jongens aangehouden omdat zij op de Van Rembrandtlaan met eieren hadden gegooid.

Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie een melding van getuigen dat baldadige jongens met eieren tegen een ruit op de Van Rembrandtlaan aan het gooien waren. Ter plaatse troffen agenten drie minderjarige jongens uit Vleuten aan. De jongens - 13, 14 en 15 jaar - werden door de getuigen herkend en door de agenten meegenomen naar het bureau. In overleg met de ouders zal naar een gepaste alternatieve straf gekeken worden.

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT - Op de Peetersdreef heeft de politie zaterdagmiddag een man aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder op de Rubicondreef geen voorrang verlenen aan een fietser. Tevens had de man geen gordel om. Ter hoogte van de Peetersdreef werd de bestuurder aan de kant gezet. Navraag bij de meldkamer leerde dat de 34-jarige man uit Utrecht niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en nog drie boetes had openstaan.

De agenten wilden de man aanhouden maar deze verzette zich tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk werd hij geboeid overgebracht naar het bureau. Hier wees de ademanalyse

420 ug/l uit. De Utrechter werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Aangehouden na wildplassen

UTRECHT - In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 november heeft de politie een man aangehouden omdat hij agenten bedreigde na het wildplassen.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 05.35 uur op het Zandpad een man wildplassen tegen een gebouwtje. De man had zijn auto midden op de rijbaan neergezet zodat niemand er meer door kon. De agenten spraken de 24-jarige man uit Utrecht aan op zijn gedrag. In eerste instantie probeerde de man op zeer vriendelijk toon de agenten te bewegen geen bekeuring uit te schrijven.

Toen het charmeoffensief niet hielp, werd de Utrechter agressief en wilde niet meer meewerken. Nadat hij de agenten meerdere malen beledigd had, werd hij aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig en moest hij geboeid worden afgevoerd.

De drie inzittenden in de auto wilde nog proberen de aanhouding te beletten maar kozen uiteindelijk eieren voor hun geld.

Zeven man aangehouden na vechtpartij

UTRECHT - De politie heeft na een feest op de Vlampijpstraat zeven mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging.

In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 november kreeg de politie omstreeks 06.45 uur een melding dat er een grote vechtpartij gaande was bij een cultureel centrum aan de Vlampijpstraat. Ter plaatse troffen agenten een grote groep mensen buiten op straat aan. Diverse personen hadden verwondingen. Na een feest was er ruzie ontstaan waarbij een aantal personen met elkaar begon te vechten. Tevens werd aangegeven dat er een vuurwapen was getrokken door één van de verdachte. Door getuigen was gezien dat een aantal betrokkenen met een auto was weggereden.

Ter hoogte van de Cartersiusweg werd de bewuste auto met drie inzittenden aan de kant gezet en de mannen werden aangehouden. In totaal werden zeven mannen in de leeftijd van 23 tot 35 jaar aangehouden voor het plegen van openlijk geweld. Het vuurwapen werd niet meer aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de aanleiding van de vechtpartij.