Politie Kennemerland
Persberichten zondag 11 november

Regio, 11-11-2007

Man aangehouden na mishandeling vrouw

HAARLEM - 11 november. De politie heeft omstreeks 12.00 uur een 34-jarige man uit Haarlem aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder die ochtend zijn 43-jarige vrouw te hebben mishandeld. De man is voor verder onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Bestelbusje op zijn kant

WIJK AAN ZEE - 11 november. De politie heeft rond 08.15 uur een 29-jarige man uit Veenendaal aangehouden. Surveillerende agenten troffen op de Zeestraat een bestelbusje aan, dat op zijn kant lag. Het bestelbusje had ook een boom en een lantaarnpaal geramd. De bestuurder, de man uit Veenendaal, bleek teveel gedronken te hebben (390 ugl / 0,89 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Ook heeft hij een rijverbod van drie uur gekregen.

Man weigert medewerking aan alcoholcontrole

IJMUIDEN - 11 november. De politie heeft rond 06.10 uur een 36-jarige man aanhouden (woonplaats onbekend). Agenten zagen de man slingerend en met zeer hoge snelheid rijden in zijn personenauto over de Lange Nieuwstraat. Hierop werd hij aangehouden op de Planetenweg. Hij weigerde mee te werken aan een alcoholcontrole. Hierop is de man voor nader onderzoek ingesloten in het bureau.

Fietsendieven aangehouden

UITGEEST - 11 november. De politie heeft rond 06.00 uur twee mannen uit Zaandijk aangehouden. De twee, 18 en 19 jaar oud, worden ervan verdacht een fiets te hebben willen stelen op het Stationsplein. De twee zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Man gaat door het lint

UITGEEST - 11 november. Personeel van een uitgaansgelegenheid aan de Westerwerf heeft een 29-jarige Amsterdammer aangehouden. De man was rond 04.15 uur door het lint gegaan. Het personeel maande hem tot kalmte, maar dit had weinig effect op hem. Hij bedreigde hen met van alles en nog wat. Hierop werd hij aangehouden. Hij werd overgedragen aan de politie. De Amsterdammer bleek geen legitimatie bij zich te hebben. De man is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Heemskerker aangehouden na mishandeling

UITGEEST - 11 november. De politie heeft omstreeks 02.30 uur een 18-jarige man uit Heemskerk aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 17-jarige jongen uit Uitgeest te hebben mishandeld in een uitgaansgelegenheid aan het Boekdrukkerspad. Hij is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Vermoedelijke auto-inbrekers aangehouden

HOOFDDORP - 11 november. De politie heeft rond 01.45 uur twee 24-jarige mannen uit Polen aangehouden. Een getuige had gezien hoe de twee veel interesse toonden in geparkeerde auto's in Graan voor Visch. Hierop zijn de twee aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Haarlemmer aangehouden na mishandeling

HAARLEM - 11 november. De politie heeft een 23-jarige man uit Haarlem aangehouden. De man wordt ervan verdacht rond 01.30 uur een 18-jarige vrouw uit Vogelenzang te hebben mishandeld in een uitgaansgelegenheid aan de Zijlsingel. De man is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Man rijdt tegen lantaarnpaal

HOOFDDORP - 11 november. De politie heeft omstreeks 00.45 uur een 29-jarige man uit Hoofddorp aangehouden. De man was met zijn auto tegen een lantaarnpaal aangereden op het Leenderbos. Hij bleek teveel gedronken te hebben (810 ugl / 1,86 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een rijverbod van tien uur gekregen. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Stuntende brommerrijder aangehouden

HEEMSKERK - 10 november. Surveillerende politieagenten zagen omstreeks 22.50 uur een 17-jarige jongen uit Heemskerk met hoge snelheid op zijn bromfiets rijden op de Diepenbrockstraat. Hij reed niet alleen te hard, hij haalde ook nog allerlei stunts uit, zoals staan op zijn brommer, springen over drempels en de bochten afsnijden. Tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt. Zijn bromfiets is in beslag genomen.

Zwaar hersensletsel Poolse man

ZANDVOORT - 10 november. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte oorzaak van een ongeluk in een huis aan de Vondellaan. Bij dit ongeluk, dat omstreeks 21.40 uur plaatsvond, heeft een 47-jarige man uit Polen zeer zwaar hersenletsel opgelopen. De man is vervoerd naar een ziekenhuis. Er wordt vermoed dat de man van de trap is gevallen.

Foutparkeerder beledigt agenten

HAARLEM - 10 november. De politie heeft omstreeks 12.45 uur, een 20-jarige man uit Haarlem aangehouden op de Generaal Cronjéstraat. Agenten schreven een bekeuring uit vanwege foutparkeren. De Haarlemmer was het hier duidelijk niet mee eens en hij beledigde de agenten. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Later die ochtend heeft hij het bureau, met een proces-verbaal op zak, weer mogen verlaten.

Man rijdt door na aanrijding

IJMUIDEN - 10 november. De politie heeft omstreeks 11.10 uur een 47-jarige man uit IJmuiden aangehouden in zijn woning aan de Trompstraat. De man wordt ervan verdacht even hiervoor een aanrijding te hebben veroorzaakt in de Trompstraat, waarna hij is doorgereden. Hij was met zijn auto tegen de auto van een 20-jarige vrouw uit IJmuiden aangereden. Niemand raakte hierbij gewond. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij is voor verder onderzoek ingesloten in het bureau.

Inbraak in bouwkeet

ZANDVOORT - 10 november. De politie heeft rond 04.45 uur een 19-jarige man uit Zandvoort aangehouden. Agenten zagen de man bij een bouwkeet staan op de Boulevard de Favauge. Zij vroegen hem wat hij daar deed en zagen de man 'iets' onder de bouwkeet neerleggen. Dit bleek een betonschaar te zijn. Hierop gaf de man toe dat hij in wilde breken in de bouwkeet. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Haarlemmer aangehouden na mishandeling

HAARLEM - 10 november. De politie heeft omstreeks 04.15 uur een 27-jarige man uit Haarlem aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 24-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld in de Schagchelstraat. De man is voor nader onderzoek ingesloten in het bureau.

Dronken bromfietser aangehouden

ZWANENBURG - 10 november. De politie heeft omstreeks 03.20 uur een 33-jarige man uit Zwanenburg aangehouden. De man was op de Zwanenburgerdijk met zijn bromfiets tegen een geparkeerde auto aangereden. Hij bleek teveel gedronken te hebben (1060 ugl / 2,44 promille). Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd en hij heeft een rijverbod van dertien uur gekregen.

Alkmaarder begaat meerdere overtredingen

HEEMSKERK - 9 november. De politie heeft omstreeks 23.50 uur een 33-jarige man uit Alkmaar aangehouden. De man reed op de Tolweg op de verkeerde weghelft, waarbij hij een aanrijding veroorzaakte met een andere personenauto, bestuurd door een 53-jarige man uit Heemskerk. In plaats van te stoppen, ging de Alkmaarder er vandoor. Erg ver kwam hij echter niet. Op de Sandenburg verloor hij de controle over zijn auto, vloog uit de bocht en ramde een lantaarnpaal. De Heemskerker had zijn auto inmiddels gekeerd en was achter de man uit Alkmaar aangereden. Bij hem aangekomen, wilde de Alkmaarder er wederom, deze keer lopend, vandoor gaan. De Heemskerker wilde hem tegenhouden, maar moest dit bekopen met een aantal vuistslagen. De inmiddels gearriveerde politie heeft de Alkmaarder aangehouden. Hij bleek teveel gedronken te hebben (900 ugl / 2,07 promille). De politie heeft proces-verbaal opgemaakt voor al zijn vergijpen. Ook is het rijbewijs van de man uit Alkmaar ingevorderd en heeft hij een rijverbod van elf uur gekregen.

Dronken man veroorzaakt aanrijding

HAARLEM - 9 november. Een 41-jarige Haarlemmer heeft omstreeks 20.30 uur een aanrijding veroorzaakt op de Gedempte Oostersingel Gracht. Hij reed met zijn auto achter op de auto van een 23-jarige plaatsgenoot, terwijl deze voor een rood verkeerslicht stond te wachten. Niemand raakte gewond. De 41-jarige Haarlemmer probeerde er vandoor te gaan, maar dit wist de 23-jarige te voorkomen door de autosleutels af te pakken. Dit wist de 41-jarige Haarlemmer niet te waarderen. Hij schopte een deuk in de auto van zijn jongere plaatsgenoot en vernielde diens rijbewijs. De oudste Haarlemmer bleek teveel gedronken te hebben (1195 ugl / 2,75 promille). Ook bleek hij met een ongeldig rijbewijs rond te rijden. Voor al zijn vergrijpen is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt en hij heeft een rijverbod van 15 uur gekregen.