Politie Gelderland-Zuid


Onderweg met alcohol


Regionaal, 11-11-2007 * Vier personen zijn zaterdagavond en -nacht aangehouden in deze regio voor het rijden onder invloed van alcohol.


In Tiel werd zaterdagavond een 19-jarige plaatsgenoot al fietsend met een fles alcohol aan zijn mond gezien. Tijdens de blaastest zat hij boven het wettelijke maximum. Hij is naar huis gestuurd met een bekeuring.


In Opijnen werd diezelfde avond een 63-jarige man uit Zaltbommel aangehouden voor het onder invloed van drank besturen van een auto. Een getuige wist de autosleutels af te pakken en overhandigde de man en zijn sleutels aan de politie. Omdat de verdachte zodanig onder invloed van alcohol verkeerde dat hij niet te horen was, is hij ter ontnuchtering ingesloten.


In Malden werd op de Groesbeekseweg een 24-jarige Nijmegenaar betrapt. Hij blies 695 ugl. tijdens het ademanalyseonderzoek op het politiebureau. Wettelijk is 220 ugl. toegestaan. Hij heeft een rijverbod gekregen voor de duur van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt een rijvaardigheidsonderzoek gestart.


In Boven-Leeuwen is vannacht een 25-jarige vrouw uit deze plaats aangehouden. Deze bestuurster heeft een rijverbod van een uur gekregen na een ademonderzoek. (01)