Ingezonden persbericht


Rotterdam, 8 november 2007

Persuitnodiging: Presentatie Beleidsbrief Binnenvaart op CBRB congres

Staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat presenteert op maandag 12 november de Beleidsbrief 'Varen voor een vitale economie: een veilige en duurzame binnenvaart' op de jaarvergadering van het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB). De staatssecretaris maakt duidelijk welke maatregelen zullen worden genomen om goederenvervoer over water te stimuleren en de innovatie van de binnenvaart een impuls te geven.

Het jaarlijkse congres van het CBRB staat dit jaar in het teken van deze beleidsbrief. Daarnaast wordt er ingezoomd op de grote problemen in de containerafhandeling in de zeehavens, die om een snelle oplossing vragen.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat en het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart nodigen de media uit bij de jaarvergadering en de presentatie van de Beleidsbrief Binnenvaart aanwezig te zijn.

Datum: 12 november 2007
Locatie: Theater Koningshof, Uiverlaan 20 in Maassluis

Programma:

15:00 uur Ontvangst

15:30 uur Opening 78e Openbare ledenvergadering
· Hubert Jan van der Wyck, voorzitter 'Jaarrede'
· Tineke Huizinga, staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, 'Varen voor een vitale economie', beleidsbrief Binnenvaart

16:00 uur Persmoment Beleidsbrief Binnenvaart (in de Bach-zaal)

16.30 uur Vertrek van staatssecretaris Huizinga

16.00 uur Paneldiscussie over beleidsbrief o.l.v. Victor Deconinck

16.30 uur ·Jan Westerhoud, directeur ECT 'Tussen wal en schip' Containerafhandeling binnenvaart

Paneldiscussie o.l.v. Victor Deconinck met als speciale gasten: EVO, Hamburg Süd en Havenbedrijf Rotterdam en diverse belanghebbenden uit de binnenvaartsector

17.30 uur Einde CBRB vergadering

Aperitief.

© CBRB Rotterdam, 8-11-2007

Noot voor de redactie (