Persberichten Eemland zuid 10.20 uur

Utrecht, 12-11-2007

Alcoholcontrole

AMERSFOORT De politie heeft op zondagavond 11 november en de daaropvolgende nacht een alcoholcontrole op de Molenstraat gehouden.

De controle vond van 23.15 uur tot 23.35 uur en van 00.45 uur tot
01.15 uur op de Molenstraat plaats. Ongeveer 25 automobilisten moesten een blaastest afleggen. Eén van hen, een 45-jarige man uit Leusden, had te veel gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 345 ug/l, meer dan anderhalf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Fietsverlichting

AMERSFOORT De politie heeft op zondag 11 november van 19.30 uur tot 20.30 uur een fietsverlichtingscontrole bij de Meridiaantunnel gehouden. Tien fietsers werden bekeurd omdat zij hun verlichting niet in orde hadden.

Nee, geen politie!

AMERSFOORT Op zondagochtend 11 november was een politieman in zijn vrije tijd getuige van een ongeval. De automobilist bleek te veel te hebben gedronken.

Rond 06.05 uur reed een politieman in zijn vrije tijd over de Ringweg Kruiskamp. Hij zag in een bocht dat een auto hem met hoge snelheid tegemoet kwam. De automobilist verloor daarbij de macht over het stuur, belandde in de berm, botste tegen een boom en kwam vlak voor het Valleikanaal tot stilstand.

De agent stopte direct en liep naar de auto toe. Hij zag dat de bestuurder uitstapte en niet gewond was. De agent gaf aan dat hij de politie zou bellen. De automobilist zei daarop Nee man, geen politie, ik heb gedronken! De agent legitimeerde zich en verzocht via zijn gsm een politie-eenheid ter plaatse.

De automobilist, een 20-jarige man uit Amsterdam, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 410 ug/l, meer dan 4,5 keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de Amsterdammer is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto was zwaar beschadigd en werd weggesleept.

Weigering vordering

AMERSFOORT Omdat twee personen zich vervelend gedroegen en weigerden om weg te gaan, werden zij op zondagochtend 11 november aangehouden.

Rond 05.15 uur spraken agenten een man op de Lavendelstraat aan en vroegen hem om zijn identiteitsbewijs. Een andere man bemoeide zich met het gesprek. De agenten vorderden hem om weg te gaan, maar hij bleef vervelend aanwezig. Daarop werd de man, 23 jaar en afkomstig uit Amersfoort, aangehouden.

Vervolgens begon een 24-jarige vrouw uit Amersfoort zich met de aanhouding te bemoeien. Ook zij weigerde aan de vordering te voldoen zich te verwijderen. Daarop werd ook deze verdachte aangehouden.

Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Te veel op

LEUSDEN Een 41-jarige automobilist uit Achterveld werd op zondagavond 11 november aangehouden omdat hij beduidend te veel alcohol had gedronken.

Rond 21.00 uur werd de Achtervelder op de Horsterweg gecontroleerd. Uit de blaastest bleek dat hij duidelijk te veel alcohol achter zijn kiezen had en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 600 ug/l, meer dan tweeënhalf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Achtervelder werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Alcoholcontrole

AMERSFOORT Op zondagavond 11 november heeft de politie op de Grote Haag een alcoholcontrole gehouden.

In totaal 75 automobilisten moesten een blaastest afleggen, 74 van hen bliezen een P (pass), één automobilst blies een A (alert), wat betekend dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Hij werd aangehouden en bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 440 ug/l, twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Laatst gewijzigd 12-11-2007 10:20 | © Politie Utrecht