Politie Haaglanden

Persberichten 12 november

Haaglanden, 12-11-2007

Diefstal kentekenplaten
Den Haag De politie kreeg zondag 11 november om 16.00 uur een melding dat een groepje mannen de kentekenplaten van een geparkeerde auto op de Parallelweg schroefden en daarna wegreed in een Peugeot. Doordat de getuige ook het kenteken en de rijrichting doorgaf, zagen de agenten de auto korte tijd later op de Fruitweg rijden. Na een korte achtervolging hielden de agenten de auto met daarin drie inzittenden op de Anna Bijnslaan staande. In de auto troffen zij onder een vloermatje de kentekenplaten aan. De drie inzittenden, Hagenaars in de leeftijd van 16, 22 en 23 jaar oud, zijn aangehouden.

Politie zoekt getuigen overval fastfoodketen
Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een overval op donderdag 8 november om 00.05 uur op een vestiging van een fastfoodketen in de Spuistraat. Een man van Noord-Afrikaanse afkomst van ongeveer 25 jaar en 1,75 meter lang, overviel de manager op zijn kantoor. De overvaller heeft kort haar en een stevig postuur. Hij droeg een kort model bruin/beige jas met blokjes, en een spijkerbroek. Hij bedreigde de 24-jarige manager uit Den Haag in zijn kantoor met een vuurwapen en ging er met onbekende buit vandoor. De politie komt graag in contact met mensen die de man kort voor of na de overval in de omgeving hebben gezien of die informatie hebben over deze overval. U kunt contact opnemen met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat, via 0900-8844 of anoniem bellen met M. op 0800-7000.

Blijf alert op babbeltrucs!
Den Haag Twee vrouwen deden zich zondag 11 november rond 14.15 uur voor als medewerkers van de Thuiszorg. Zij belden aan bij een woning aan de Erasmusweg. De 84-jarige bewoner liet de dames binnen, omdat zij heel geloofwaardig overkwamen. De bedoeling van het bezoek was het werk controleren dat hun collega eerder verricht zou hebben. Toen de verdachten de woning weer verlieten, bleek dat zij een aantal goederen hadden gestolen. Onderzoek wees uit dat er geld gepind was van de bankrekening van het slachtoffer. De politie waarschuwt u voor babbeltrucs. Het is zaak goed op te letten als er aangebeld wordt door iemand die u niet kent. Laat zeker geen onbekende in uw woning toe. Vraag altijd om een legitimatiebewijs en controleer dat door het bedrijf te bellen waar ze voor zeggen te werken. Laat de onbekende tijdens deze controle buiten staan met de voordeur dicht. Bel altijd de politie bij onraad, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Op deze manier kunt u voorkomen dat u slachtoffer wordt van een babbeltruc.

Ruzie tussen buren escaleert
Den Haag De politie reageerde zondag 11 november rond 14.45 uur op een melding van een vechtpartij op de Rade. Toen zij ter plaatse kwam, bleek het te gaan om een uit de hand gelopen ruzie tussen buren waarbij klappen waren gevallen. De politie hoorde het verhaal aan en scheidde de partijen. Toen zij een aantal personen aanhielden, escaleerde de boel. Mensen begonnen de aanhoudingen te belemmeren en beledigden en bespuugden de agenten. Uiteindelijk moest er pepperspray aan te pas komen om de boel te sussen. De politie hield in totaal zes mensen aan in de leeftijd van 15 t/m 45 jaar, waaronder twee vrouwen en vier mannen. De recherche onderzoekt de zaak.

Politie zoekt getuigen straatroof
Den Haag - Een 39-jarige vrouw uit Den Haag is zaterdag 10 november om 21.40 uur slachtoffer geworden van een straatroof. Het slachtoffer liep op de Genestetlaan toen zij van achteren werd aangevallen door twee jongens op een fiets. Eén van de daders trok aan de schoudertas van het slachtoffer waardoor deze viel. Zij raakte gewond aan haar hoofd en is vervoerd naar een ziekenhuis. De daders zijn weggereden richting Rijswijk. De man die achterop de fiets zat heeft een slank postuur, een getinte huidskleur en was ongeveer 17 jaar oud. Hij droeg een witte jas. Heeft u informatie die kan leiden tot de aanhouding van deze straatrovers, belt u dan met de recherche van Politiebureau Laak via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000.

Politie zoekt getuigen
Den Haag Politieagenten troffen maandag 12 november om middernacht een auto met veel schade, maar zonder bestuurder aan op de Mient vlakbij de Kornoeljestraat. De auto stond midden op de weg. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of weet u hoe de schade is ontstaan neemt u dan contact op met de politie van Bureau Segbroek via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000

Flinke borrel
Pijnacker Een 30-jarige Pool vestigde maandagmorgen 12 november de aandacht op zichzelf door met zijn auto slingerend over de Zuideindseweg te rijden. Surveillerende agenten besloten de man te controleren. De man blies op het politiebureau 850 ugl en werd aangehouden. Omdat de man geen ingezetene van Nederland is, kreeg hij boete van 1050 euro in plaats van een proces-verbaal. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd en werd zijn auto in beslag genomen. Zodra hij de boete betaalt, krijgt hij zijn auto terug.

Getuigen inbraak kerk gezocht
Den Hoorn De politie zoekt getuigen van een inbraak in de kerk aan de Hoornseweg tussen donderdag 8 november 19.45 uur en vrijdag 9 november 09.15 uur. In de kerk werd een geldbedrag buitgemaakt waarna de dader(s) weer vertrok(ken). Heeft u tussen genoemde tijdstippen iets gezien in de omgeving van de kerk, of heeft u anderszins informatie die kan helpen om de dader(s) te vinden, belt u dan met de recherche van Bureau Naaldwijk via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Automobilist zonder rijbewijs in voetgangersgebied Zoetermeer Agenten zagen zondag 11 november om 11.15 een automobilist op de Markt rijden. Aangezien het daar een voetgangersgebied is, gaven ze de auto een stopteken. De bestuurder, een 22-jarige man uit Zoetemeer, reed met een ingevorderd rijbewijs. De man bleek op het politiebureau verder in het bezit van een busje pepperspray en een kleine hoeveelheid softdrugs. De drugs zijn vernietigd en de Zoetermeerder kreeg een proces-verbaal.