Persberichten Stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 12-11-2007

Straatroof

UTRECHT Op de Vulcanusdreef vond zondagavond 11 november een beroving plaats waarvan een man het slachtoffer werd.

Omstreeks 22.35 uur liep een 61-jarige man uit Utrecht naar zijn woning aan de Vulcanusdreef. Op het moment dat de man het portaal van zijn flat binnen wilde gaan, kwam een scooter met twee op opzittenden aanrijden. De bijrijder sprong van de scooter en greep naar de tas van de man. Omdat het 61-jarige slachtoffer zijn tas stevig bleef vasthouden, lukte het de verdachten niet om de tas mee te nemen.

Uiteindelijk staakten de verdachten de beroving en reden beiden op de scooter weg. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan naar het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Twee mannen aangehouden voor diefstal

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen twee mannen aangehouden omdat zij wieldoppen van een auto hadden gestolen.

Door de beveiliging werd omstreeks 07.45 uur gezien dat een verdachte vier wieldoppen van een auto, die geparkeerd stond, aan het Korhoenplein had weggenomen. De beveiliger gaf aan de politie door dat de man samen met een medeverdachte in een auto was gestapt en weggereden in de richting van de Rijksweg A2. Hier werd de 33-jarige bestuurder aan de kant gezet en samen met zijn 31-jarige passagier aangehouden. Op het bureau bekende hij de diefstal gepleegd te hebben.

Vierde verdachte van overval op woning aangehouden

DE MEERN Op maandag 5 november heeft de politie een vierde verdachte, een 20-jarige man uit Zeist, na onderzoek aangehouden. (zie Persberichten stad Utrecht 04-11-2007).

Vrijdagavond 2 november zijn bewoners van een woning aan de Rijksstraatweg overvallen. De twee bewoners hadden die avond bezoek van een bevriend echtpaar, toen rond 21.00 uur de deurbel ging. Toen de man open deed kwamen er direct twee mannen en twee vrouwen naar binnen die vroegen naar geld. Hierbij gebruikten zij ook geweld en raakte de man gewond aan zijn gezicht. Een alerte buurtbewoner had geschreeuw gehoord en zag de overvallers in de woning. Omdat hij het niet vertrouwde, alarmeerde hij de politie. Agenten waren snel ter plaatse en konden drie overvallers direct aanhouden. De verdachten zijn twee 20-jarige vrouwen uit Utrecht en Soesterberg en een 18-jarige man uit Utrecht. De vierde overvaller kon ontkomen. Hij is op maandag 5 november buiten heterdaad aangehouden. De politie heeft de overval in onderzoek.

Twee verdachten van woninginbraak en fietsendiefstal aangehouden

UTRECHT Op de Santiagodreef heeft de politie zondagmiddag twee verdachten aangehouden van fietsendiefstal. De politie vermoedt dat de verdachten ook te maken hebben met een woninginbraak zondagmiddag op de Santa Cruzdreef.

De politie kreeg omstreeks 13.45 uur de melding om naar de Santiagodreef te gaan. Hier zou iemand een jongetje staande hebben gehouden die zijn fiets zou hebben weggenomen. Ter plaatse vertelde de getuige dat de fiets 5 minuten daarvoor was weggenomen vanaf de Santa Cruzdreef. De politie trof de verdachten, een 8-jarige Utrechter en een 16-jarige Utrechter, met de fiets op de Santiagodreef aan. De agenten vertrouwden hun verhaal niet hoe zij aan de fiets waren gekomen, waarna beiden werden aangehouden voor diefstal/heling.

Even later kreeg de politie de melding van een woninginbraak op de Santa Cruzdreef. Hier zouden spullen zijn ontvreemd, waaronder een fiets. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Laatst gewijzigd 12-11-2007 11:50 | © Politie Utrecht