Première Zes Danslessen in Zes Weken in de Goudse Schouwburg

12/11/2007 13:15



Joop van den Ende Theaterproducties



Amsterdam, 12 november 2007

PREMIERE ZES DANSLESSEN IN ZES WEKEN IN DE GOUDSE SCHOUWBURG Trudy Labij en Peter Lusse samen op de planken in een modern komisch toneelstuk

Vanavond gaat de voorstelling Zes Danslessen In Zes Weken van Richard Alfieri in première in de Goudse Schouwburg in Gouda. De voorstelling is geregisseerd door Bruun Kuijt en de rollen worden vertolkt door Trudy Labij en Peter Lusse. Zes Danslessen In Zes Weken is tot en met half maart te zien zijn in verschillende Nederlandse theaters.

Peter Lusse vertolkt de rol van Michael Minetti, een uitgerangeerde dansleraar. Trudy Laby speelt de rol van Lily Harrison, een 72-jarige weduwe die besluit danslessen aan huis te nemen om de eenzaamheid en verveling te verdrijven. Wanneer Michael Minetti voor haar appartement staat, begint het om elkaar heen walsen en het op elkaars tenen staan. Er ontwikkelt zich een bijzondere band tussen deze twee bijzondere personen. Lusse: "Trudy en ik spelen beide rollen van erg goed gebekte personages. Ze hebben hun eigenaardigheden, maar daar waar ze elkaar luchtig tegemoet treden, valt er veel te lachen."

Danslessen
Speciaal voor Zes Danslessen In Zes Weken kregen Peter Lusse en Trudy Labij een intensieve privé-training van Roemjana de Haan en Koen Brouwers van Dancing with the stars. Zij verzorgden ook de gehele choreografie van Zes Danslessen In Zes Weken

Six Dance Lessons In Six Weeks beleefde in oktober 2003 op Broadway haar première en in november 2006 was West End aan de beurt. De Nederlandse vertaling van het stuk is gedaan door Laurens Spoor. Zes Danslessen In Zes Weken gaat maandag 12 november 2007 in de Goudse Schouwburg in Gouda in première en is tot en met maart 2008 te zien in diverse theaters in Nederland.





http://www.toneel.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/