Politie Gelderland-Zuid

Beroving mislukt door hulp

Nijmegen, 12-11-2007 o In de nacht van zondag op maandag rond 01.30 uur belde een man de politie omdat hij last had van luid geschreeuw op straat. Het bleek te gaan om een poging tot beroving op de hoek van de Van Schevichavenstraat en de Van Welderenstraat.

Het slachtoffer liep op de Van Welderenstraat. Op de kruising met de Van Schevichavenstraat werd hij aangesproken door twee mannen. Zij probeerden hem vervolgens te beroven. Het slachtoffer verzette zich hevig en riep luidkeels om hulp. Daarop kwamen twee mannen hem te hulp. Een van de daders ging er vandoor. De andere verdachte werd overmeesterd en in de auto van de behulpzame mannen gezet. Hij wist op een onbewaakt moment toch te ontkomen.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van poging tot beroving. Hij heeft kunnen voorkomen dat spullen van hem werden meegenomen. Hij raakte slechts lichtgewond toen hij zich verzette.

Getuigenoproep

De politie is een onderzoek gestart naar de poging tot beroving. Inmiddels is de getuige die belde vanwege geluidsoverlast gehoord. Verder is de politie dringend op zoek naar andere getuigen. Met name met de twee behulpzame mannen zou de politie graag in contact komen.

Heeft u iets gezien of iets gehoord van het luide geschreeuw rond 01.30 uur? Neemt u dan contact op met de politie van Nijmegen, team Stadscentrum, via telefoonnummer 0900 8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 7000.