Ingezonden persbericht


Persbericht

Veenendaal, 12 november 2007

CICT Solutions introduceert C-Sol: een geïntegreerde ketenoplossing

CICT Solutions uit Veenendaal, dat IT-oplossingen levert aan met name retailorganisaties en groothandel, heeft C-Sol op de markt gebracht. C-Sol staat voor Chain Solutions: een geïntegreerde ketenoplossing voor informatiebeheer. De informatie is toegankelijk voor verschillende afdelingen en vestigingen binnen een bedrijf, maar ook voor andere partijen in de keten die bij het bedrijfsproces betrokken zijn.

"C-Sol is voortgekomen uit het besef dat de automatisering en informatie-uitwisseling in bedrijven en ketens nog niet altijd optimaal is ingericht", zegt Marco Correia, oprichter en directeur van CICT Solutions. "Ook in veel retailketens is de automatisering erg versnipperd. In de back-office worden ERP-achtige systemen gebruikt; losse systemen voor financiële administratie, personeelsbeheer en salarisadministratie, maar ook logistieke systemen voor voorraadbeheer, warehouse management en transportplanning. De vele koppelingen werken inefficiënt en daardoor ontstaan gemakkelijk fouten. Systeemintegratie en onderlinge informatie-uitwisseling laat vaak nog te wensen over. Daardoor blijven mogelijkheden van ketenintegratie, uniforme bedrijfsvoering, centraal assortimentsbeheer en actieplanning onbenut. Momenteel ontstaat dan ook een grote vraag naar ge?ntegreerde standaardoplossingen."

Ketenfilosofie
C-Sol is door CICT Solutions vanuit de ketenfilosofie ontwikkeld. C-Sol beheert en stuurt de supply chain van producent naar de consument. Het concept gaat uit van een centrale opslag en beheer van informatie. Daardoor kunnen inkoop, assortimentsbeheer, gezamenlijke acties en logistieke processen beter worden aangestuurd. "Dat vergroot je organisatievermogen en je grip op de gang van zaken, waardoor de prestaties flink verbeteren. Niet alleen in termen van kostenbesparingen -bijvoorbeeld bij de inkoop-, maar ook in termen van efficiencyverbetering en omzetverhoging", verduidelijkt Correia.

Modulaire opbouw
C-Sol biedt modules ter ondersteuning van een gevarieerd aantal bedrijfsprocessen zoals centraal artikelbeheer, ordering, document- en contentmanagement, actiemarketing (zoals narrowcasting, nieuwsbrieven en informatiezuilen), logistiek en rapportage/Business Intelligence. Binnenkort worden modules voor HRM, schappenplannen en winkelvisualisatie, klantregistratie en overige ketenspecifieke modules toegevoegd. "We hebben C-Sol bewust als een standaard en modulair opgebouwd systeem ontwikkeld", zegt Correia. "Dat beperkt de kosten en vergemakkelijkt de implementatie en het beheer. Dankzij de modulaire opbouw kan de implementatie gefaseerd en gekoppeld aan de strategie van de organisatie plaatsvinden. Het is bijvoorbeeld heel aantrekkelijk om te beginnen met de implementatie van de modules voor marketing en actiebeheer en het systeem vervolgens uit de breiden met modules voor de ondersteuning van inkoop, assortimentsbeheer en logistiek. Ook kunnen C-Sol of onderdelen daarvan gemakkelijk met bestaande ERP, PoS en finance systemen worden ge?ntegreerd. Hierdoor worden bestaande investeringen niet voortijdig afgeschreven."


---