Gemeente Twenterand


Christen Unie fractie draagt nieuwe wethouder voor Fractie voorziet ook direct in vacature raadszetel

De fractie van de Christen Unie is unaniem in haar voordracht.

Nadat Bert Lambers bekend maakte niet langer in het college zitting te willen nemen namens de Christen Unie heeft de fractie zich ernstig beraden over de te nemen vervolgstappen. Daarbij heeft zij gesproken over drie scenario's: A. Vervullen van de vacature intern
B. Vervullen van de vacature extern
C. Niet vervullen van de vacature

Nadat dhr G. Smelt (fractievoorzitter Christen Unie) met de collega fractievoorzitters van de coalitiepartijen CDA/LLT gesproken had bleek er voldoende vertrouwen bij de samenwerkende partijen om deze ook in de toekomst te continueren. Hierdoor heeft de fractie zich vrijwel direct kunnen focussen op de Scenario's A en B waarbij scenario A veruit de voorkeur genoot van de gehele fractie. In de fractie waren twee kandidaten beschikbaar.

Alhoewel het conform lijstopvolging logisch leek dat de fractievoorzitter G. Smelt in deze vacature had voorzien, deelde hij de fractie mee niet beschikbaar te zijn. Hij hecht eraan expliciet te vermelden onlangs promotie te hebben gemaakt bij Raab Karcher Bouwstoffen en dat hij met zijn werkgever een loyaliteitsafspraak heeft gemaakt en dat hij deze absoluut niet wil en mag verbreken.

De fractie is zeer verheugd u mee te kunnen delen dat zij unaniem is in haar besluit en Mevr. M. van Abbema-Wijtsma als opvolger van dhr. B. Lambers voordraagt om hem op te volgen in het college van B&W van de gemeente Twenterand. Tevens voorziet de fractie ook direct in de vacature die ontstaat in de raadsfractie met deze voordracht. Dhr. G. Laarman uit Den Ham is beschikbaar om deze raadszetel in te nemen.

De fractie van de Christen Unie heeft snel gehandeld daarbij heeft ze rekening willen houden met de ontstane situatie in het college na het vertrek van haar wethouder. De continuering van de werkzaamheden en een zorgvuldige overdracht van de portefeuilles speelden daarbij een belangrijke overweging.