Politie Amsterdam-Amstelland



De politie Amsterdam-Amstelland blijft de burger terugbellen! / Amsterdam (12/11/07)

Mensen die via 0900-8844 melden dat er sprake is van bijvoorbeeld geluidsoverlast, een fout geparkeerde auto, een loslopend schaap of andere zaken waarvan men vindt dat er politieoptreden nodig is, kunnen rekenen op een telefoontje van de politie. Binnen een aantal dagen krijgt men te horen wat er met de betreffende melding is gedaan. In februari startten drie wijkteams met deze proef 'Service aan melders' hetgeen een succes bleek te zijn. Negentig procent van de melders gaf aan het op prijs te stellen dat ze werden teruggebeld. Daarom zullen nog voor het einde van het jaar alle 34 wijkteams van de politie Amsterdam-Amstelland deze service verlenen.

Politie arresteert man in verband met raadselachtige dood 27-jarige vrouw / Ookmeerbuurt (12/11/07)

Zaterdagavond 10 november, rond halfelf, werd in een woning in de Ookmeerbuurt het levenloze lichaam van een 27-jarige vrouw aangetroffen. De zaak werd gemeld door een relatie van het slachtoffer. Aangezien de recherche uitgaat van een misdrijf werd deze 34-jarige man gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de vrouw. De recherche van Bureau Opsporing West onderzoekt de zaak.
Steekpartij na ruzie om vrouwen / Leidsestraat (12/11/07)

In de nacht van zondag 11 op maandag 12 november 2007 omstreeks half drie heeft een steekpartij plaatsgevonden bij een snackbar aan de Leidsestraat. Het 31-jarige slachtoffer uit Alkmaar werd tijdens het eten van een kroket om nog onbekende reden in zijn schouder gestoken. De verdachte was samen met een vriend en een tweetal vriendinnen. Het vermoeden bestaat dat de twee mannen boos waren over het feit dat de vriendinnen erg geĂŻnteresseerd waren in de vriendengroep van het slachtoffer.

Het slachtoffer heeft na de steekpartij de politie gewaarschuwd en is achter de twee mannen aangelopen. In de Lange Leidsedwarsstraat is het opnieuw tot een confrontatie gekomen waarbij de twee mannen door een portier en de vrienden van het slachtoffer werden vastgehouden tot de politie arriveerde. Ze zijn vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer werd ter plaatse aan zijn verwonding behandeld. De recherche van het wijkteam Lijnbaansgracht heeft de zaak in onderzoek.

Overval tabakszaak / Ceintuurbaan (12/11/07)

Zaterdagmorgen 10 november, rond kwart voor negen, heeft een overval plaatsgevonden op een tabakszaak aan de Ceintuurbaan. Vier daders bedreigden de winkelier met een vuurwapen, een mes en een knuppel en eisten geld. De winkelier raakte gewond aan een arm. Een groot aantal goederen uit de winkel werd meegenomen.

Kort na de opening kwamen de vier mannen de winkel binnen. De winkelier werd gedwongen de kluis te openen. Deze was echter leeg. Een vitrinekast in de winkel werd stukgeslagen. Hierna moest de winkelier een groot aantal goederen in een boodschappentas doen. De daders zijn weggevlucht in de richting van de Amsteldijk.

De politie zoekt getuigen van deze overval. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer: 0900 8844 Rechercheurs van het Overvallenteam van district Zuid hebben de zaak in onderzoek.