Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Amendement PvdA vraagt extra geld voor één tarief en experimenten met goedkoop OV

PvdA wil miljoen extra voor openbaar vervoer Noord-Holland

De PvdA wil dat de provincie Noord-Holland een miljoen euro extra investeert in het openbaar vervoer in Noord-Holland. Op die manier moet het openbaar vervoer in de provincie een impuls krijgen. Met het extra geld moet onder meer het ketenvervoer verbeterd worden, één tarief voor alle vormen van openbaar vervoer worden ingevoerd en experimenten met goedkoper openbaar vervoer worden gehouden.

Het geld moet onder meer gebruikt worden om de aansluiting tussen verschillende vormen van openbaar vervoer te verbeteren, het zogenaamde ketenvervoer . De PvdA wil dat voor alle vormen van openbaar vervoer één tarief gaat gelden. PvdA-statenlid Liesje Klomp: De invoering van de OV-chipkaart maakt dit mogelijk. Nu is het nog zo dat 15 kilometer reizen met een combinatie van bus en trein vaak twee keer zo duur is dan dezelfde afstand met één van beide soorten vervoer. Met de chipkaart wordt het gemakkelijker om één tarief te introduceren, zodat je voor elke kilometer even veel betaald, ongeacht of je overstapt op een ander soort openbaar vervoer. De PvdA wil dan ook dat er met de invoering van de OV-chipkaart één tarief komt voor al het openbaar vervoer in Noord-Holland

Daarnaast wil de PvdA extra investeren in experimenten met goedkoper openbaar vervoer. Klomp: Komende jaren komen er op verschillende plekken in Noord-Holland proeven met gratis openbaar vervoer. Wij juichen dat erg toe. Maar daarnaast willen wij ook experimenteren met goedkoper vervoer, bijvoorbeeld een één-euro-kaartje voor de winkelbus naar het stadscentrum. Dat soort experimenten kunnen door dit extra miljoen betaald worden .


*** EINDE PERSBERICHT ***



Provincie Noord-Holland