RTL Group ontwikkelt interactieve tv-formats met Comsys Video IVR


Video IVR van Comsys biedt RTL Group een innovatieve methode om interactie met kijkers te vergroten

SOESTERBERG/ LUXEMBURG, 20071112 -- Comsys, specialist in interactieve telefonie, heeft een overeenkomst getekend met RTL Group. RTL Group legt zich de komende jaren toe op contentdistributie via mobiele telefonie en heeft daarbij met Comsys een innovatieve partner op het gebied van interactieve telefonie gevonden. RTL Group zet Video IVR van Comsys in om nieuwe tv-programma's te ontwikkelen, waarbij de interactie met kijkers wordt vergroot.

Video IVR is een nieuwe techniek waarbij een mobiele UMTS-gebruiker kan spreken en zien tegelijk. Video IVR wordt bijvoorbeeld gebruikt bij beeldbellen en videoconferencing via de mobiele telefoon. Het Video IVR platform van Comsys biedt RTL Group de mogelijkheid videobestanden te tonen via de mobiele (UMTS-) telefoon, waardoor tal van nieuwe tv-formats mogelijk worden. Zo kunnen kijkers inbellen om backstage bij een uitzending mee te kijken. Of kijkers kunnen via Video IVR quiz-elementen (bijvoorbeeld hints of extra quizvragen) bekijken die niet in de reguliere uitzending te zien zijn. Andersom kunnen kijkers zelf content uploaden. Hierbij kan men denken aan opgenomen filmpjes die in een nieuwsuitzending gebruikt worden, of video phone greetings.

"De samenwerking tussen RTL Group en Comsys biedt een win-win situatie voor beide organisaties", aldus Gerrit Jan Konijnenberg, CEO van Comsys. "De kennis en ervaring van Comsys zorgen ervoor dat RTL Group versneld nieuwe tv-formats kan inzetten zonder extra investering in hardware en mensen. Daarnaast is dit een uitgelezen kans voor Comsys om nieuwe concepten te testen en expertise op te bouwen binnen de mediabranche."

RTL Group kan aan de interactieve videodiensten verschillende tarieven koppelen, van gratis tot premium rate. Op deze manier kan RTL Group inkomsten genereren uit de interactieve diensten.

Comsys gaat de ontwikkelde formats met Video IVR eerst een half jaar live testen bij RTL Luxemburg. Vervolgens wordt de dienst uitgebreid naar andere landen waar RTL Group zich bevindt. Comsys verzorgt het beheer van Video IVR en de ontwikkeling van de applicaties.

Comsys en RTL Group zijn aanwezig tijdens het tweedaagse congres 'Onder de knop 2007' op 13 en 14 november. Tun van Rijswijck, chief operating officer van RTL Group, neemt op 13 november de congresganger mee in de wereld van contentdistributie en vertelt hoe RTL Group omgaat met de nieuwe mobiele oplossingen.
Meer informatie over het programma van dit, door Comsys gesponsorde, evenement is te vinden op www.onderdeknop.nl.





Comsys