Gemeente Valkenswaard

Rioolreiniging en -inspectie in Valkenswaard

Rioolreiniging en -inspectie in Valkenswaard

De gemeente Valkenswaard zorgt voor het beheer en onderhoud van het gemeentelijke rioolstelsel. Onderdeel van deze taken is het periodiek reinigen en inspecteren van de riolering. In de periode van 12 november tot en met 7 december aanstaande zal Helma Reinigingsdienst BV in opdracht van de gemeente een gedetailleerde rioolreiniging en
-inspectie uitvoeren in diverse straten. De reiniging kan enige overlast veroorzaken in woningen: in de vorm van stankoverlast of wateroverlast. De daadwerkelijke rioolinspectie veroorzaakt geen overlast.

De werkzaamheden vinden plaats aan het riool in de volgende straten: Abel Tasmanstraat, Alb. Thijmstraat, Amundsenstraat, Barentszstraat, Barth. Diazstraat, Cabotopad, Cartierpad, Ch. Ruys de Beerenbrouckstraat, Columbusstraat, Dijkstraat (71t/m142), Dommelseweg, Dr. Ariensstraat, Dr. H. Mollerstraat, Dr. J. van Beurdenstraat, Dr. Schaepmanstraat, Felicie Hayestraat, Hubert van Nispenstraat, Jan Vlekkestraat, Jud. Smitsstraat, Kard. De Jongstraat, Kornoeljelaan, Kruispad, Le Sage ten Broekstraat, Marco Polostraat, Mgr. Nolenstraat, Mgr. Poelsstraat, Mgr. Zwijsenstraat, Min. Aalbersestraat, Mr. Van Sonstraat, Nieuwe Waalreseweg 2 t/m 10a, Pater Rijkenstraat, Pater van den Elsenstraat, Scottstraat, Tienendreef, Van Heemskerckstraat, Van Linschotenstraat, Vasco da Gammastraat.

Mogelijk stankoverlast door reiniging
De riolen worden onder hoge druk schoongespoten. Door luchtdrukverschillen kunnen de sifons in de woning leeggezogen worden. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen de woning en het gemeentelijke riool. Op deze manier kan er rioollucht in de woning terechtkomen. Zodra u de sifons in de woning weer vult (toilet doorspoelen en de kranen even laten lopen), zal de rioollucht snel verdwijnen.

Zeer kleine kans op wateroverlast
Hoewel wateroverlast tijdens reinigingswerkzaamheden zelden voorkomt, willen wij u er toch op wijzen dat door luchtdrukverschillen lucht en water via de huisaansluitingen de woning binnen kunnen komen. Het kan voorkomen dat er water via het toilet van de woning omhoog komt (of via een douche- of schrobputje). Om schade te voorkomen, kunt u het toiletdeksel naar beneden doen, zodra de reinigingsvoertuigen bij u in de straat staan. Mocht u desondanks toch last hebben van water in uw woning, dan kunt u contact opnemen met Helma Reinigingsdienst BV, de heer F. Pols, telefoon 013-5313500

Informatie
De reinigings- en inspectievoertuigen staan steeds een korte tijd op dezelfde locatie. Het verkeer kan voor korte tijd hinder ondervinden van de werkzaamheden. Heeft u algemene vragen of opmerkingen over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met de heer L. Theuws van de afdeling Leefomgeving van de gemeente. Hij is telefonisch bereikbaar via telefoon 040-2083655. Bij acute problemen tijdens de werkzaamheden kunt u bellen met de heer F. Pols, uitvoerder van Helma Reinigingsdienst BV, telefoonnummer 013-5313500.