Gemeente Waterland


In zijn vergadering van donderdag 8 november 2007 heeft de gemeenreraad de gemeentebegroting behandeld. Met inbegrip van een aantal amendementen is de begroting 2008 unaniem vastgesteld. Het financiele perscpectief voor het jaar 2008 is gunstig en aan het motto van de begroting 2008 Waterland verder op weg kan daardoor invulling worden gegeven.

De procedure met betrekking tot behandeling van de begroting is door de invoering van een Perspectievennota dit jaar veranderd. Bij de behandeling van deze perspectievennota 2007 (op 28 juni en 5 juli 2007) hebben een aantal partijen reeds hun algemene beschouwingen gehouden. De wensen die daaruit naar voren kwamen, zijn in de conceptbegroting 2008 verwerkt. Bij de behandeling van de begroting 2008 bleven de algemene beschouwingen nu dus achterwege. Tijdens de vergadering van 8 november zijn een aantal amendementen ingediend en is er aandacht besteed aan enkele accentverschuingen. Vaststelling van de begroting 2008 vond unaniem plaats.

Ten aanzien van de lokale heffingen voor het jaar 2008 is het volgende besloten. Op de OZB wordt het percentage van de inflatiecorrectie toegepast, de afvalstoffenheffing blijft gelijk en de rioolheffing wordt met 4,-- per aansluiting verhoogd. Binnenkort verschijnt op de Gemeentepagina in Ons Streekblad een toelichting over de begroting 2008 en de effecten daarvan.