Provincie Noord-Brabant

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 13 november  |
|2007                                              |

1. Bestuurlijk overleg minister Eurlings De belangrijkste gesprekpunten voor het tweejaarlijks overleg met minister Eurlings zijn de integrale MIRT-verkenning voor Zuidoost-Brabant, de eventuele overdracht van de N69 aan de provincie, de Beneluxtrein en de cofinanciering van dynamisch verkeersmanagement. GS hebben kennis genomen van de agenda van het eerstvolgende overleg op 14 november.

2. Bestuurlijk overleg ministers Eurlings en Cramer De steden en provincies langs de Brabantroute, de spoorverbinding van Kijfhoek tot en met Venlo via Dordrecht, Breda, Tilburg en Eindhoven maken zich enstige zorgen over het toenemend vervoer van gevaarlijke stoffen over deze route. In het overleg met de ministers Eurlings en Cramer op 14 november komen korte termijn maatregelen aan de orde om de risico's te verminderen.

3. Rapportage art. 19 WRO Gedeputeerde Staten hebben de 4-maandelijkse rapportage over de voortgang van aanvragen om een verklaring van geen bezwaar op grond van artikel 19 WRO vastgesteld en ter kennisneming gezonden aan de statencommissie Ruimt & Milieu.

4. Jaarverslag bureau voor toerisme Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met de jaarrapportage 2006 van het Brabants Bureau voor Toerisme. Het BBT heeft over 2006 E 479.899,- provinciale subsidie ontvangen. Afgelopen jaar werd afgesloten met een positief eigen vermogen.

5. Ruimtelijke plannen Gedeputeerde staten verlenen op grond van artikel 19 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Boxmeer voor het vernieuwen van een recreatiechalet aan de Druisdijk 9a te Alphen, de gemeente Someren voor de oprichting van een ruimte- voor ruimte woning aan de Hoof 19, de gemeente Oisterwijk voor een biologisch zoogkoeienbedrijf aan de Kreitensestraat 40-42, de gemeente Nuenen c.a. voor het bouwen van een vogelkijkscherm in natuurgebied de Mosbulten, de gemeente Woudrichem voor 4 wooneenheden in een voormalige fietsenmakerij en woonhuis aan Altena's Laantje 1 te Almkerk, de gemeente Tilburg voor de vestiging van een afslankstudio en appartementen aan de Piushaven 27a, de gemeente Breda voor de nieuwbouw van een garagebedrijf en showroom op de hoek Backer en Ruebweg/Konijnenberg, de gemeente Deurne voor de (her)bouw van een (groeps)woonzorggebouw aan de Beerse 68 en voor het oprichten van een zendmast aan de Griendtveenseweg 24-26a.

Gedeputeerde staten verlenen op grond van artikel 15 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Haaren voor het gebruik van een bestaand bijgebouw als mantelzorgwoning aan de Dijk 5 te Helvoirt.

Gedeputeerde Staten hebben het bestemmingsplan Kleinschalig kamperen van de gemeente Aalburg en het bestemmingsplan Soersel van de gemeente Gemert-Bakel goedgekeurd, goedkeuring verleend aan de gemeente Valkenswaard voor bestemmingsplan Bloemencorso wagenopbouwlocaties en aan de gemeente Breda gedeeltelijk goedkeuring verleend voor bestemmingsplan Lijsterhof.


---- --