Gemeente Hellevoetsluis


ENECO Netbeheer vervangt 2.000 gasaansluitingen in Hellevoetsluis`

Rotterdam 6 november 2007- In 2007 en 2008 gaat ENECO NetBeheer in Hellevoetsluis ca. 2.000 gasaansluitingen vervangen. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het vijfjarenplan met de naam Flexas om 75.000 gasaansluitingen in de regio's Zuid-Holland en Utrecht preventief te vervangen. Dit is nodig in verband met plaatselijke grondverzakkingen die risico's op schade aan de gasleidingen veroorzaken. De nieuw te plaatsen flexibele aansluitingen zijn beter tegen grondverzakkingen bestand.

De aanleiding voor dit vervangingstraject is een explosie in Bergschenhoek in augustus 2003. Volgens het onderzoek dat daarna is ingesteld, werd deze gasexplosie veroorzaakt door het losraken van een koppeling op het gasnet als gevolg van grondverzakkingen. ENECO NetBeheer heeft daarop besloten om gedurende 5 jaar preventief jaarlijks 15.000 vergelijkbare aansluitingen aan te passen of te vervangen. Deze nieuwe aansluiting is bovendien beter tegen grondverzakkingen bestand.

Deze werkzaamheden variëren van het aanpassen van de aansluiting aan de voordeur tot aan het volledig vervangen van de aansluiting tot aan het hoofdnet. Per regio en per woning verschilt de aard van de werkzaamheden. Zo kan het voorkomen dat er in sommige gevallen gegraven moet worden in de voortuin van een woning. Bewoners en gemeenten zijn hierover door ENECO NetBeheer uitgebreid geïnformeerd. De werkzaamheden zijn 6 november gestart en worden uitgevoerd door ENECO Energie Infra.

Meer informatie
ENECO NetBeheer is de beheerder van het gas- en elektriciteitsnet in de regio Zuid-Holland en Utrecht.

11/08/2007