Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT gemeente Sittard-Geleen

College draagt ¤ 13.500 bij aan kunnstgrasveld Graaf Huyn College

Sittard-Geleen, 13 november 2007 - B&W heeft besloten een subsidie te geven voor het realiseren van een kunstgrasveld op het terrein van het Graaf Huyn College. Wethouder Guyt: 'Het kunstgrasveld moet een bijdrage leveren aan meer sporten en bewegen van de leerlingen, de sportieve ontwikkeling van handbaltalenten en het project Buurt, Onderwijs en Sport in Geleen Zuid'.

Het Graaf Huyn College in stadsdeel Geleen heeft een sportplan. In dit sportplan staan een groot aantal activiteiten waardoor leerlingen gemakkelijker aan sport kunnen deelnemen. Het Graaf Huyn College wil leerlingen bewust maken van de voordelen van gezond leven en voldoende bewegen. Een van de projecten uit het sportplan is het Handbal Talentcentrum. Dit Talentcentrum is een regionaal centrum waar talentvolle handballers (m/v) onder deskundige begeleiding gaan werken aan hun sportieve, persoonlijke, maatschappelijk en professionele ontwikkeling. Talenvolle sporters moeten zich zo optimaal mogelijk kunnen voorbereiden op de eisen die de een topsportcarrière aan het stelt.

In het Handbal Talentcentrum werkt het Graaf Huyn College samen met handbalverenigingen en het Nederlands Handbal Verbond.

Op het terrein van het Graaf Huyn College wordt om het Handbal Talentcentrum te faciliteren een kunstgrasveld aangelegd. Daarnaast wordt het veld gebruikt voor activiteiten die zijn opgenomen in het gemeentelijk project Buurt, Onderwijs en Sport.