Meer dan 40 voertuigen van over de hele wereld en Noord-Amerika beleven hun première op de Los Angeles Auto Show

03/10/2007 16:12



PR Newswire



LOS ANGELES, October 3 /PRNewswire/ --

- Op 14 en 15 november worden achtentwintig persconferenties gehouden om de allernieuwste automobielen voor te stellen van 's werelds vooraanstaande autofabrikanten

De Los Angeles Auto Show 2007 zal tijdens de persdagen, die gehouden worden op 14 en 15 november, minstens 14 wereldpremières en bijna 30 Noord-Amerikaanse premières hebben. De tentoonstelling begint met 28 persconferenties, waar enkele nooit eerder getoonde automobielen worden voorgesteld, als mede vele langverwachte nieuwe Amerikaanse modellen. De tentoonstelling wordt aan het einde van de persdagen, op vrijdag 16 november, geopend en duurt tot en met 25 november, inclusief Thanksgiving Day.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060612/LAM005LOGO)

"De nieuwe data van de tentoonstelling maken Los Angeles het begin van het seizoen van vooraanstaande autotentoonstellingen in Noord-Amerika en zoals te verwachten was hebben de fabrikanten van deze vroegere timing gebruik gemaakt om meer Noord-Amerikaanse en wereldpremières voor te stellen dan in voorgaande jaren", aldus Andy Fuzesi, algemeen directeur van de LA Auto Show.

Terwijl de meeste wereldpremières tot aan de persdagen streng geheim worden gehouden, hebben een paar fabrikanten hun intenties reeds geopenbaard, waaronder Hyundai's wereldpremière van een nieuw sportwagenconcept, Nissans gloednieuwe, middenklasse Murano cross-over en Volkswagen's nieuwe ontwerp voor een mini auto concept. Andere verwachtte wereldpremières zijn onder andere nieuwe hybride uitgaven en andere geavanceerde technologieën op het gebied van het milieuvriendelijke auto's.

Auto's die voor het eerst op Amerikaanse bodem te zien zijn, zijn onder andere de geheel nieuwe Jaguar XF luxe performance sedan en de geheel nieuwe BMW 1 Series coup. Prestatiegerichte enthousiastelingen wachten er met spanning op om een blik te kunnen werpen op de Amerikaanse première van de 10de generatie van de Lancer Evolution van Mitsubishi en de compleet nieuwe WRX STI van Subaru. En eindelijk, na lang wachten, te zien in de V.S is de Nissan's GT-R superauto.

Los Angeles is de belangrijkste springplank geworden voor fabrikanten van luxe en exotische auto's om hun meest uitgelezen voertuigen tentoon te stellen. Dat komt gedeeltelijk doordat de Los Angeles' regio de hoogste concentratie heeft van kopers van luxe en exotische auto's. De duurste nieuwe auto die in de V.S. zijn wereldpremière beleeft is de 1,4 miljoen USD kostende Lamborghini Reventon, die wel genoemd wordt als de krachtigste en duurste Lamborghini die ooit gebouwd is. Ferrari stelt zijn nieuwe lichtgewicht 430 Scuderia voor, Bentley komt met zijn nieuwe en krachtiger Continental GT Speed en Porsche toont zijn krachtigste 911: de nieuwe GT2.

Sinds consumenten steeds meer om brandstofefficiënte en
milieuvriendelijke auto's vragen, is de uitverkiezing van de Green Car of the Year(R) (Groene Auto van het Jaar) van toenemend belang. De winnaar van de Green Car of the Year (GCOY) 2008 award zal tijdens een persconferentie op de ochtend van 15 november bekend worden gemaakt. De importantie van deze prijs wordt niet alleen ondersteund door de toenemende vraag van de consument, maar ook door de aanwas van de hoeveelheid milieuvriendelijke auto's op de markt, met lage uitstoot van schadelijke stoffen. Meer keuze tussen voertuigen vraagt om meer informatie voor het publiek en de jaarlijkse prijs van het Green Car Journal helpt consumenten elk jaar door de beste keuzes van top experts op het gebied van milieuvriendelijke voertuigen bekend te maken.

Over de LA Auto Show
Voor het tweede jaar op rij wordt de Los Angeles Auto Show gehouden in de herfst. De tentoonstelling is op 14 en 15 november alleen voor de pers en de media geopend. De tentoonstelling is van 16-25 november geopend voor het publiek, inclusief Thanksgiving Day. Inschrijving voor de media kan vanaf nu. Voor inschrijving en algemene informatie kunt u online terecht op http://www.LAautoshow.com.

Website: http://www.laautoshow.com

Jessica Schmidt van The Rogers Group, +1-310-552-4177, LAautoshow@rogerspr.com, voor LA Auto Show; Foto: NewsCom: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060612/LAM005LOGO, AP Archive: http://photoarchive.ap.org, PRN Foto Desk, photodesk@prnewswire.com