Raad van State


agenda.agenda_details agenda.agenda_details

[s?agenda.agenda_details.Lunchpauzeconcert_Stichting_Muziek_in_de_Goti sche_Zaal]
Lunchpauzeconcert Stichting Muziek in de Gotische Zaal

Door: The Hague String Variations

Programma lunchpauzeconcert

W. Lutoslawski (1913-1994)

- Bucolics for viola and cello (1952)
Stephanie Steiner (altviool) en Adrien Mosson (cello)

A. Glazunov (1865-1936)

- Quintet op.39 (1892)
Allegro
Scherzo: Allegro
Lisanne Soeterbroek (viool), Clara Kim (viool), Stephanie Steiner (altviool), Adrien Chosson (cello) en Clotilde Lacroix (cello)

The Hague String Variations:
Zes studenten die elkaar hebben ontmoet tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze hadden zoveel plezier in het samen muziek maken dat zij in de zomer van 2007 een nieuw internationaal ensemble opzetten: The Hague String Variations (THSV). THSV bestaat uit zes snaarinstrumentalisten, die tijdens concerten in alle mogelijke combinaties spelen, van solo tot sextet. Dit geeft THSV de vrijheid om elk stuk dat ze willen te spelen en uit te voeren, en maakt hen tot een zeer flexibele en unieke jonge groep!

De muzikanten:

Lisanne Soeterbroek (viool)
Lisanne (Nederland, 1984) heeft onder andere gestudeerd bij Coosje Wijzenbeek. Tegenwoordig studeert zij bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2006 sloot zij haar bachelor met lof af met een 9,5. In 2007 won zij de derde prijs bij het Oskar Back Concours. Lisanne Soeterbroek bespeelt de "Frans Mortelmans-viool II", gemaakt door Jean Baptiste Vuillaume in Parijs rond 1860. Deze is nu ter beschikking gesteld aan de Stichting Nationale Muziekinstrumenten.

Clara Kim (viool)
Clara (USA, 1983), van origine Zuid-Koreaanse, is geboren in Boston waar zij ook haar studie volgde. Sinds 2006 studeert zij ook bij Vera Beths aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag

Stephanie Steiner (altviool)
Stephanie (Nederland, 1982) begon met altviool na het behalen van haar bachelor voor Viool. Tegenwoordig studeert zij altviool bij Ron Ephrat aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In de zomer van 2005 was zij leider van de altviolisten van het Nationale Jeugd Orkest. Stephanie bespeelt een viool gemaakt door Ronald de Jongh, die nu ook ter beschikking is gesteld aan de Stichting Nationale Muziekinstrumenten.

Veronika Lénartóvá (altviool)
Veronika (Slowakije, 1981) studeerde in Slowakije en Tsjechië. Tegenwoordig studeert zij ook bij Ron Ephrat aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. Veronika won onder andere de derde prijs bij de 'Internationale Competitie Beethoven Hradec' in Tsjechië. In 2006 speelde zij de solo in Martinu's Concerto-Rapsody met het Olomouc Symfonie Orkest.

Clotilde Lacroix (cello)
Clotilde (Frankrijk, 1985) studeerde cello in Lyon en cello en bachelor musicologie in Parijs. Sinds 2006 studeert zij bij Michel Strauss aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. Clotilde was leider in het Orkest van Parijs en het Internationale Orkest UNESCO. Tijdens het "Gubaidoelina - Goebels festival 2006" in Groningen speelde zij live voor de radio waarbij zij werd ondersteund door de componist Gubaidoelina zelf.

Adrien Chosson (cello)
Adrien (Frankrijk, 1982) studeerde in Parijs. Sinds 2007 studeert hij bij Michel Strauss aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Volgende lunchpauzeconcerten in de Gotische Zaal:

Woensdag 14 november 2007: Lunchpauzeconcert verzorgd door Masato Suzuki (orgel) m.m.v. Yukie Yamaguchi (viool).

Woensdag 28 november 2007: Lunchpauzeconcert verzorgd door Juan Salvador Zurutuza (piano).

---

De Raad van State organiseert al sinds 1990, op de tweede en vierde woensdag van de maand, gratis lunchpauzeconcerten voor het publiek uit Den Haag en omstreken. De lunchpauzeconcerten beginnen om 12.45 uur en eindigen rond 13.15 uur. Ingang Gotische zaal: Paleisstraat 1 (tegenover Paleis Noordeinde). De toegang is gratis.

Vanaf september 2007 verzorgt het Koninklijk Conservatorium in Den Haag de programmering van de lunchpauzeconcerten. Bij de concerten op de tweede woensdag staat het Bätz-orgel centraal. Het Bätz-orgel wordt bespeeld door organist Jos van der Kooy en door studenten in opleiding bij Jos van der Kooy. Op de vierde woensdag van de maand wordt een kamermuziekprogramma, verzorgd door ensembles van het Koninklijk Conservatorium, aangeboden.

Over het Koninklijk Conservatorium
In 1826 werd door Koning Willem I de Haagse Muziek- en Zangschool opgericht. Sindsdien is deze school uitgegroeid tot een internationaal befaamd instituut waar muziek en dans, wetenschap en praktijk, studeren en uitvoeren op een hoog niveau samengaan. Aan het Koninklijk Conservatorium (KC) is een veelheid aan opleidingen te volgen, met een breed scala aan cursussen en activiteiten.
De opleidingen zijn internationaal georiënteerd; er zijn uitwisselingsprogrammas met vooraanstaande instituten in het buitenland, en docenten en studenten uit de hele wereld vinden hun plaats in het Koninklijk Conservatorium.
Er zijn ongeveer duizend KC-studenten, van wie meer dan de helft uit het buitenland komt.
(Meer informatie: www.koncon.nl)

Datum: woensdag 24 oktober 2007