Provincie Limburg

Persberichten

Gedeputeerde Odile Wolfs ontvangt eerste lesboek 'leedjessjrieve' Kinjer Vastelaovends Leedjesfestival

Woensdag 10 oktober ontving gedeputeerde Cultuur en Onderwijs Odile Wolfs uit handen van Ans Pennartz, voorzitter van de Stichting Kinjer Vastelaovends Leedjesfestival (KVL), het eerste lesboek (inclusief CD) Leedjessjrieve. Dat gebeurde in basisschool Scharn in Maastricht. Het lesboek wordt binnenkort gestuurd naar alle Limburgse basisscholen en dient als extra hulp bij het maken van een eigen (vastelaovends)liedje. Bovendien kunnen scholen die dat wensen via de Stichting KVL en het Huis voor de Kunsten Limburg praktische hulp in de klas krijgen bij het maken van een liedje.

Willen scholen straks meedoen aan de KVL-finale 2008, dan is het nu tijd om een goed-klinkende carnavalskraker te componeren. Op 20 januari 2008 vindt voor de 8ste keer de finale van het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival plaats. Wààr?, dat wordt zeer binnenkort bekend gemaakt. De inmiddels grote stroom aan inzendingen zal op de woensdagen 14 en 21 november (en 28 november onder voorbehoud) in regionale voorronden gaan uitmaken welke 11 liedjes naar de finale gaan. Deze voorronden vinden plaats in Cultureel Centrum Tegelen en in t Auwt Patronaat in Beek. Alle kinderen van de basisscholen kunnen meedoen: met de hele klas, een groepje of solo. De liedjes moeten nieuw zijn, zowel de tekst als de melodie. Lukt het componeren niet alleen, dan mag best de hulp van deskundigen worden ingeroepen.

Inzendingen kunnen vóór 26 oktober 2007 naar de secretaris van stichting KVL gestuurd worden (Angélique Verkennis-Heltzel, Chaineuxstraat 3, 6461 HX Kerkrade, email:
angelique.heltzel@hetnet.nl. Website: www.kvl-limburg.nl). Daaronder wordt verstaan: de tekst, liefst digitaal en een eenvoudige opname van de zang voor de begeleiding voor de live te zingen vóórronde. De begeleiding bij de vóórronde mag ook live zijn.

Van de 11 finale-liedjes wordt in een echte studio een CD gemaakt. En natuurlijk maakt De Kinjerkraom weer opnamen die op L1 worden uitgezonden. Meer informatie is te vinden op de website: www.kvl-limburg.nl.

11-10-2007 12:20