Ingezonden persbericht


5 DUTCH DAYS 5 BOROUGHS
4 eeuwen van Nederlandse cultuur in New York City

New York - Van woensdag 14 november t/m zondag 18 november is New York City het toneel voor '5 Dutch Days 5 Boroughs', een festival rondom de Dutch-American Heritage Day op 16 november.

'5 Dutch Days 5 Boroughs' zet de aanhoudende invloed van de Nederlandse kunst en cultuur in New York City in de spotlights. Varierend van de ondernemende, multi-culturele oorsprong van de stad als een Nederlandse kolonie tot aan de centrale rol van de huidige Nederlandse artiesten en ontwerpers in de hedendaagse, internationale culturele scene.

Voor het 5-daagse evenement is er een uitgebreid programma samengesteld met activiteiten in alle 5 wijken van de stad. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een wandeltocht te maken door het vroeg Nederlandse stratenplan in Lower Manhattan of oudhollandse recepten te proeven in een boerenwoning uit 1720 in Staten Island.

Met het festival wil de organisatie de kennis van de Nederlandse invloed in en om New York City bij de inwoners van de stad verhogen. Deelnemers in de 5 wijken van de stad worden aangespoord om tijdens de 5 dagen een optreden, evenement of tentoonstelling te organiseren en relaties tussen historische plekken in de stad en hedendaagse Nederlandse kunstenaars, ontwerpers en muzikanten worden aangemoedigd.

De invloed van de Nederlandse cultuur in New York is van dusdanig groot belang dat er de afgelopen jaren verschillende tentoonstellingen omtrent Nederlandse kunst hebben plaatsgevonden in belangrijke culturele instellingen in de stad.

Dit jaar vindt "The Age of Rembrandt: Dutch Paintings in The Metropolitan Museum of Art" plaats. Deze tentoonstelling rondom de 400e verjaardag van Rembrandt is nog nog t/m 6 januari 2008 te zien. Onlangs heeft het Brooklyn Museum bovendien het gerenoveerde Jan Martense Schenk House, een van de oudste nog aanwezige voorbeelden van Nederlands-Amerikaanse architectuur in de stad, opnieuw geopend voor het publiek.

'5 Dutch Days 5 Boroughs' wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Als gevolg van het succes van de voorgaande jaren zijn er dit jaar veel nieuwe organisaties toegevoegd aan de deelnemerslijst, waaronder het Brooklyn Museum, de Bronx County Historical Society en het Museum of Arts and Design.

Voor meer informatie over '5 Dutch Days 5 Boroughs' kunt u de officiële website van NYC & Company bezoeken: www.nycvisit.com of kijk op www.5dutchdaysnyc.org.

Over NYC & Company:
NYC & Company is de officiële marketing en tourism organisatie voor de stad New York, verantwoordelijk voor het optimaliseren van mogelijkheden op het gebied van travel en tourism in de 5 wijken van de stad, het bevorderen van de economische welvaart en het verspreiden van het positieve imago van New York City wereldwijd.