Gemeente Heerde

Gemeente Heerde

Persbericht

Onderwerp: Inwoners kiezen zelf inloopavond buitengebied gemeente Heerde

Niet alleen komende woensdag, ook op 14 en 19 november houdt de gemeente Heerde inloopavonden met als thema het bestemmingsplan Buitengebied.

Tijdens de drie inloopbijeenkomsten, die in Heerde, Wapenveld en Veessen worden gehouden, kan iedereen het bestemmingsplan Buitengebied komen bekijken. Dus wie in Heerde woont maar woensdag 7 november verhinderd is naar de kantine in het gemeentehuis te komen, gaat op 14 november naar 't Spyker in Wapenveld of 19 november naar IJsselzicht Veessen.. Alle bijeenkomsten worden gehouden tussen 17.30 en 20.00 uur.

Het gebied waar het om gaat omvat in grote lijnen het hele buitengebied van de gemeente Heerde met uitzondering van de kernen Heerde, Wapenveld, Veessen, Vorchten en Hoorn, Bakhuisbos, Duitsekamp, de bedrijventerreinen en sportvelden en de ontwikkelingsgebieden Heerde-Zuid, Hoornerveen en Wapenveld-Zuid. Dit bestemmingsplan betreft een actualisatie van met name de bestemmingsplannen Agrarisch Gebied en Bos- en Natuurgebied.

Tijdens de inloopavond zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om u te informeren over het bestemmingsplan. Zo kan op perceelsniveau worden aangegeven welke gebruiks- en bouwmogelijkheden het bestemmingsplan Buitengebied biedt. Wanneer u zich niet kunt vinden in deze mogelijkheden, dan kunt u ter plekke een inspraakreactie indienen. Voor de goede orde: nieuwe ontwikkelingen (zoals woningbouw) worden in dit plan niet meegenomen. Het is een weergave van de bestaande situatie.

Actuele bestemmingsplannen

De gemeente Heerde werkt op dit moment hard aan de actualisering van haar bestemmingsplannen met betrekking tot het grondgebied van Heerde. Tijdens dit traject wordt het aantal bestemmingsplannen teruggebracht van zo'n 172 naar 7.

De aanleiding om alle geldende bestemmingsplannen te actualiseren ligt in het feit dat deze plannen tientallen jaren geleden zijn opgesteld en daardoor sterk zijn verouderd. Het is dringend gewenst om het kaartbeeld weer kloppend te maken met de feitelijke situatie en de voorschriften aan te passen aan de huidige inzichten van het Rijk, provincie en gemeente. Daarnaast zijn er door de vele (partiële) herzieningen veel verschillende bestemmingsplannen van kracht, waardoor het overzicht en de samenhang verdwijnt.

Door een nieuw bestemmingsplan te maken die voldoet aan de eisen van deze tijd, behoeven veel minder langdurige en kostbare vrijstellingsprocedures te worden doorlopen. Wilt u meer informatie over het bestemmingsplan Buitengebied, dan kunt u contact opnemen met de heer J. Spronk van het team Ruimte- en milieubeleid, telefoonnummer 0578-699441.