Melkert misleidde Beatrix

06/11/2007 09:51



Bureau A tot Z



================
PERSBERICHT
================
6 november 2007

Ad Melkert misleidde Beatrix over armoede in Nederland

Hoe is het gesteld met ons welzijn? Wenden we in Nederland de welvaart aan voor een menswaardig bestaan voor iedereen? Erkent de politiek de werkelijke armoede wel? In een nieuwe publicatie van Het Tribunaal doet arts-auteur Nizaar Makdoembaks een boekje open over de schrijnende situatie van vele huishoudens in Amsterdam Zuidoost die onder of op de rand van het bestaansminimum leven.

Brood op recept

Om de armoede te bestrijden in stadsdeel Amsterdam-Zuidoost, schreef Nizaar Makdoembaks jarenlang doktersrecepten uit waarmee zijn patiënten brood konden verkrijgen. Met bisschop Muskens van Breda zette hij zich bovendien meermalen in om de armoede in Nederland op de politieke agenda van Den Haag te krijgen. De toenmalige minister van Sociale Zaken Ad Melkert zou zich in enkele brieven gedistantieerd hebben van de werkelijke situatie. Volgens de auteur misleidde de politicus zelfs de ministerraad en de Koningin.

Presentatie en debat

Het boek wordt uitgegeven naar aanleiding van het tweede lustrum van de vereniging Solidariteit Zuidoost. Het eerste exemplaar wordt op 14 november 2007 in Amsterdam aangeboden aan de emeritus bisschop van Breda Mgr. Tiny Muskens. Bij die gelegenheid zal Solidariteit Zuidoost de volgende stellingen verdedigen:


1. Voedselverstrekking moet als preventieve zorg in het basispakket van zorgverzekeraars worden opgenomen Financiering moet uit het budget van probleemwijken van PvdA-minister Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) komen. Zij gaat de komende tien jaar jaarlijks 250 miljoen euro besteden aan onder andere sociale activiteiten in probleemwijken, dit op basis van achterstandscijfers (o.a. van werkloosheid en scholingsniveau).


2. Voorkeursbehandeling vanwege armoede
Mensen die in armoede leven dienen in het onderwijs en bij sollicitaties voor werk een voorkeursbehandeling te krijgen.

Tijd en Plaats

Presentatie en debat vinden plaats op 14 november 2007 van 13:00-16:00 uur in Kerkcentrum De Nieuwe Stad, Luthuliplein 11, 1103 TR Amsterdam-Zuidoost (Bijlmermeer).

Over de auteur

Nizaar Makdoembaks is arts en was fractievoorzitter van de politieke partij Solidariteit Zuidoost te Amsterdam. Zijn organisatie zet zich in voor de belangenbehartiging van de sociaalzwakkeren in Amsterdam. Eerder publiceerde hij het boek Grenzeloos Ziek, Openbare Gezondheidszorg: bedreiging van de volksgezondheid en het inmiddels legendarische Emancipatie via de woordenschat, hét integratiemiddel voor vreemdelingen in Nederland.

Boekinformatie

Nizaar Makdoembaks, Melkert misleidde Beatrix. Muskens' brood-op-doktersrecepten worden voedselbanken, Amsterdam (Uitgeverij Het Tribunaal) 2007, 282 pagina's :: ISBN 978 90 810890 3 6. Prijs: 28 euro (25,40 euro + 2,60 euro verpakkings- verzendkosten). Het boek is te bestellen via het-tribunaal@hotmal.com of direct via mobiele telefoon 06-537.25.020 en is tevens te downloaden (gratis) via www.solidariteitzo.nl/publicaties. Op deze website is informatie te vinden over de auteur, activiteiten van Solidariteit Zuidoost en eerdere publicaties.

Bestellen:

Melkert misleidde Beatrix / druk 1
Melkert misleidde Beatrix / druk 1
Makdoembaks, N.