Gemeente Alkemade


Distributieplanologisch Onderzoek Centrum Roelofarendsveen 06-11-2007

Op woensdag 14 november 2007 vindt om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis een informatieavond plaats over het Distributieplanologisch Onderzoek Centrum Roelofarendsveen (DPO).

Roelofarendsveen gaat de komende jaren fors groeien als gevolg van de uitvoering van de planvorming voor het Braassemerland. De komende 25 jaar worden er in het transformatiegebied Braassemerland naar verwachting 2.500 woningen gebouwd. Hierdoor krijgt het huidige centrum van Roelofarendsveen een centrale en prominente plek in het plangebied, wat zodoende gevolgen zal hebben voor het aanwezige en gewenste voorzieningenniveau, zoals winkels en horeca.

Het is de bedoeling dat de voorzieningen in het centrum van Roelofarendsveen aansluiten bij de omvang van de (toekomstige) bevolking. Om behoefte inzichtelijk te maken is een distributieplanologisch onderzoek opgesteld; dit distributieplanlogisch onderzoek geeft dus aan wat een duurzaam en verantwoord aanbod aan winkels en horeca is voor het (nieuwe) centrum van Roelofarendsveen. De uitkomsten en conclusies worden meegenomen in de planvorming van Braassemerland. Aangezien dit onderzoek een integraal onderdeel is van de planvorming voor het Braassemerland, willen wij de informatieavond van 14 november graag benutten om de opzet, de inhoud, de uitkomsten en de conclusies van dit onderzoek aan u te presenteren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Van der Weide van de sectie Ruimtelijke Ordening, tel. (071) 332 72 08 of via info@gemeentealkemade.nl