Senternovem


Aanbesteding van biomassa; over weging van economie en milieu - biomassaconferentie

Aanvangsdatum

14-11-2007

9.30 - 16.30 uur

SenterNovem organiseert op 14 november 2007 een conferentie over de aanbesteding van biomassa. Gebruik van gemeentelijk groenafval als energiebron is een mogelijkheid die steeds meer gemeenten als interessante optie beschouwen. Een optie die zowel uit economisch als ook uit milieuoogpunt veel voordelen biedt, vooral in combinatie met een min of meer ambitieus energie- en klimaatbeleid dat veel gemeenten momenteel aan het ontwikkelen zijn.

Tijdens deze dag wordt aandacht besteed aan inzicht in ondersteuningsmogelijkheden; de verschillende conversietechnieken van biomassa (vergisten, vergassen, verbranden of toch maar composteren) en hoe daartussen een keuze te maken. Ook het aanbestedingsproces van biomassastromen komt aan bod; welke eisen kan men als gemeente stellen, welke stappen moeten doorlopen worden, welke beslismomenten zijn er en hoe kunnen milieu- en economieaspecten gewogen worden.

Lopen in uw gemeente / provincie de contracten voor inzameling en verwerking van groenafval binnenkort af en wilt u meer weten over praktische en juridische (on)mogelijkheden in het aanbestedingsproces? Ervaringen uit de praktijk die tijdens de conferentie besproken worden maken u een stuk wijzer.

Na de lunch is er een excursie naar twee biomassacentrales; de houtverbrandingsinstallatie van NUON en de GFT-vergister Biocel van Orgaworld.

Voor wie?
Voor bestuurders en ambtenaren van alle gemeenten, provincies en waterschappen met energie- en klimaatambities, die daarom meer willen weten over bio-energie. Niet alleen interessant voor de afdeling milieu, maar zeker ook voor de afdelingen economie, afval, groenbeheer en inkoop.

Aanmelden?
Stuur een e-mail naar: biomassaconferentie@builddesk.com. Er is plaats voor maximaal 100 deelnemers.

Vragen vooraf?
U kunt bellen of mailen met Kees aan de Wiel, Builddesk NL, tel. 015-2150 227/ kees.aan.de.wiel@builddesk.com

Bij de downloads vindt u de gehele tekst van de vooraankondiging.

Locatie

Povinciehuis Flevoland, Lelystad

Toegangsprijs

Deelname is kosteloos

Downloads

Vooraankondiging Aanbesteding van biomassa; over weging van economie en milieu - biomassaconferentie