Gemeente Zevenaar


06-11-2007: Cruyff Court in Zevenaar

De Stichting Cruyff Courts KNVB Velden (CCKV) en de gemeente Zevenaar presenteren het Cruyff Court Zevenaar Veld in Zevenaar. Op woensdag 14 november 2007 om 14.00 uur wordt het veld aan de Bizetstraat officieel geopend. Spelers van Vitesse en wethouder Niko Wiendels van de gemeente Zevenaar verrichten de aftrap.

De officiële opening gaat gepaard met allerlei activiteiten. Om 14:00 uur vindt het officiële gedeelte plaats waarna om 14.15 uur spelers van Vitesse een wedstrijd spelen tegen het gehandicaptenteam van voetbalvereniging DCS. Vervolgens kan de jeugd aan meerdere activiteiten deelnemen. Zo geven voetbalvereniging DCS en voetbalvereniging OBW trainingen.

Een Cruyff Court is een moderne uitvoering van het aloude trapveldje en is daarmee een aanwinst voor de gemeente Zevenaar en de wijk Zonnemaat, een wijk die volop in ontwikkeling is. Door deze Cruyff Courts krijgt de jeugd in dichtbevolkte wijken de mogelijkheid om in een veilige omgeving te sporten. Hierbij is sport niet alleen een doel, maar ook een middel om thema's als sociale verantwoordelijkheid, integratie, samenspelen en normen en waarden in het spel te brengen.

De gemeente Zevenaar is de eerste gemeente uit de Liemers die samen met de CCKV een Cruyff Court KNVB Veld heeft aangelegd. Wethouder Niko Wiendels is enthousiast over het nieuwe voetbalveld: "Met dit veld wordt de drempel voor jongeren om meer te gaan bewegen en te sporten verlaagd. Door het veldje in hun eigen buurt komen jong en oud op een positieve manier met elkaar in contact." Dat het veld een aanwinst is voor de buurt blijkt al uit de praktijk, want jongeren en hun ouders gebruiken het veld iedere dag.