Persuitnodiging: Najaarscongres RWI

07/11/2007 13:23



Raad voor Werk en Inkomen



UITNODIGING AAN DE PERS

Najaarscongres RWI: Minister Donner en oud-premier Lubbers spreken over arbeidsmarkt

Den Haag, 7 november 2007

Op woensdagmiddag 14 november houdt de Raad voor Werk en Inkomen (RWI) zijn traditionele Najaarscongres. Onder het motto 'Duwen en trekken' staat die middag de actuele arbeidsmarktproblematiek van de inzetbaarheid, flexibiliteit, mobiliteit en scholing centraal.

Als hoofdsprekers treden op minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en oud-premier Ruud Lubbers. Ook zijn belangrijke rollen weggelegd voor WRR-voorzitter Wim van de Donk en voor Jos Leenhouts, voorzitter College van Bestuur de Mondriaan onderwijsgroep.

RWI-voorzitter Jan van Zijl presenteert de uitkomsten van de Arbeidsmarktenqu(ee)te 2007. Dit onderzoek geeft de verwachtingen en meningen van 700 arbeidsmarktprofessionals en 1500 Nederlandse huishoudens weer over de nabije toekomst van de arbeidsmarkt, in het bijzonder over de aspecten die met het congresthema te maken hebben. Ten slotte laat dominee Gremdaat zijn licht over de Nederlandse arbeidsmarkt schijnen.

De pers wordt van harte uitgenodigd het congres bij te wonen.

Woensdag 14 november 2007, 13.30-16.45 uur
Theater Diligentia
Lange Voorhout 5, Den Haag

NB: meteen om half twee vangt het congres aan met de speech van minister Donner.

De Raad voor Werk en Inkomen is het overlegorgaan van werkgevers, werknemers en gemeenten. De RWI doet voorstellen aan de regering en andere partijen over het brede terrein van werk en inkomen. Doel van deze voorstellen is een goed functionerende arbeidsmarkt te bevorderen. Het vergroten van de transparantie van en het verbeteren van de kwaliteit op de re-integratiemarkt behoort eveneens tot de kerntaken van de RWI.