Gemeente Albrandswaard


Feestelijke start bouw appartementen Residence Poortugael

Woonzorg Nederland luidt op woensdag 14 november 2007 om 14.00 uur de start van de bouw van het luxe wooncomplex Residence Poortugael feestelijk in. Op een ludieke manier zullen twee van de toekomstige bewoners de bouwstart markeren.

Vooraf aan de officiële handeling houden de heer Brussaard, wethouder van de gemeente Albrandswaard, de heer de Leeuw, de architect van EGM Architecten en de heer Van Es, directeur bij Woonzorg Nederland een toespraak.

Appartementen van hoge klasse
Onlangs is Woonzorg Nederland gestart met de bouw van 29 luxe en comfortabele koopappartementen. De naam van het complex Residence Poortugael had niet toepasselijker kunnen zijn. Toekomstige bewoners gaan wonen in stijl in het pittoreske Poortugaal. Royale appartementen van hoge klasse met veel voorzieningen in een prachtige omgeving. Natuurgebieden in de achtertuin, uitwaaien op het water en Rotterdam om de hoek. Het complex wordt gebouwd op het terrein aan de Sleedoorn waar vroeger tuincentrum Intratuin was gevestigd. Na een lange en intensieve periode van voorbereiding is de aannemer vlot van start gegaan. We verwachten de appartementen medio 2008 op te leveren.

Vitale senioren
Het wooncomplex is gericht op vitale senioren. Uitgangspunt is dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Mocht er behoefte aan zijn, kunnen bewoners ondersteuning krijgen in de vorm van zorg en diensten. In samenwerking met Argos Zorggroep is er een breed pakket op het gebied van wonen, zorg en service samengesteld.

Programma
14.00 uur Ontvangst in zorgcentrum Hooge-Werf
14.30 uur Welkomstwoord ceremoniemeester
Speeches van:

- Gerard Brussaard, wethouder Ruimtelijke ordening, Beheer openbare ruimte en Financiën van de gemeente Albrandswaard
- Victor de Leeuw, architect bij EGM Architecten
- Michel van Es, directeur Projectontwikkeling van Woonzorg Nederland 15.00 uur Officiële bekroning start bouw op de bouwlocatie aan de Sleedoorn
15.30 uur Toost door de ceremoniemeester in Zorgcentrum Hooge Werf 15.40 uur Afsluiting met hapje en drankje
17.00 uur Einde


Noot voor de redactie (