Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


longfunctietest op 14 november!

Doe de gratis longfunctietest op 14 november!

Amsterdam, donderdag 8 november 2007

Bent u veertig jaar of ouder? En heeft u als (ex-) roker wel eens last van ademhalingsproblemen, hoesten en/of slijm? Laat dan op woensdag 14 november tussen 11.00 en 15.00 uur gratis uw longfunctie meten in het OLVG (locatie Oosterpark).

Met de longfunctietest, ook wel spirometrie genoemd, kan onder meer gemeten worden of u aan COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Diseases) lijdt. Deze progressieve ziekte komt veel voor bij mensen boven de veertig jaar die roken of gerookt hebben. Een tijdige en goede behandeling kan de ziekte afremmen.

U doet de test door zo diep mogelijk in te ademen en daarna zo snel mogelijk uit te ademen in een longfunctiemeter. Op basis van het resultaat van de test kan de longfunctie-assistente u eventueel adviseren om een afspraak te maken met een arts. De longfunctie-assistente stelt nadrukkelijk geen diagnose, maar verstrekt een advies.

De longfunctietest vindt plaats in het kader van de Wereld COPD dag 2007 en wordt in het OLVG georganiseerd door de afdeling Longfunctie in samenwerking met het Astma Fonds. Naast de longfunctietest staat er een informatiestand met voorlichtingsmateriaal over COPD, de behandeling en het voorkomen ervan. Ook is er een medewerker van het Astma Fonds aanwezig die uw vragen kan beantwoorden.

Op www.astmafonds.nl en www.hebikcopd.nl vindt u meer informatie over COPD.