Time : 12:43:25
Date : 08 November 2007
Sender Name: Everaets & C°

Diabetescentrum van Kliniek Sint-Jan in Brussel organiseert op 14 november 2007 een info- en opsporingsdag rond diabetes

Laat gratis uw risico op diabetes testen

Brussel - Op woensdag 14 november 2007 is het Werelddag van de Diabetes. Naar aanleiding hiervan richt het Diabetescentrum van de Kliniek Sint-Jan in Brussel voor het grote publiek opnieuw een info- en opsporingsdag in rond diabetes. Vandaag heeft in ons land al 1 Belg op 20 diabetes. Als we niets ondernemen, wordt dat binnen 20 jaar zelfs 1 Belg op 10. Volgens de Internationale Diabetes Federatie komen er wereldwijd elke 10 seconden 2 diabetespatiënten bij. Ook het Diabetescentrum van de Kliniek Sint-Jan ziet het aantal patiënten jaarlijks in belangrijke mate toenemen. Vooral zwaarlijvige mensen van middelbare leeftijd vormen de belangrijkste risicogroep. Als de ziekte vroeg wordt gediagnosticeerd, vermindert de kans op cardiovasculaire, oculaire, neurologische en renale verwikkelingen aanzienlijk. Wie wil weten in welke mate hij risico loopt om diabetes te ontwikkelen, kan op woensdag 14 november 2007 tussen 10u30 en 16u30 in de ingang van de Kliniek Sint-Jan (Kruidtuinlaan 32, 1000 Brussel) doorlopend gratis zijn risicoprofiel laten testen.

Gezond leven is de beste manier om diabetes uit te stellen of zelfs te voorkomen. Dat kan eenvoudigweg door te zorgen voor een gezonde en gevarieerde voeding, door overgewicht te vermijden en voldoende lichaamsbeweging te nemen. Op de info- en opsporingsdag zullen de medewerkers van het diabetesteam van Sint-Jan niet enkel de glycemiewaarde, de BMI en de buikomtrek meten. In samenwerking met de diabetesverenigingen ABD (Association Belge du Diabète) en de VDB (Vlaamse Diabetes Vereniging) staat het team die dag ook klaar om al uw vragen over diabetes te beantwoorden. U krijgt er verder alle nodige informatie over een aangepaste en gezonde voeding. Bovendien zal het ook mogelijk zijn om op verschillende fitnesstoestellen uw calorieverbruik bij inspanning te meten.


- Einde persbericht -

De Kliniek Sint-Jan, gelegen in hartje Brussel, biedt met haar hooggespecialiseerde team van 1.100 medewerkers een kwalitatief en uitgebreid verzorgingspakket aan. Het gaat om een totaalzorg gebaseerd op de erkenning van de lichamelijke, emotionele en sociale noden van de patiënt. Respect voor de veelheid aan culturen, filosofieën en religies staat daarbij centraal. De Kliniek Sint-Jan bestaat sinds 1211 en kan buigen op acht eeuwen ziekenhuistraditie.