Partij van de Arbeid

De PvdA debateert over de missie in Uruzgan

08-11-2007 02:39

De Nederlandse regering komt binnenkort met een standpunt over de toekomst van de missie in Uruzgan. Het PvdA congres heeft op 6 oktober j.l. opgeroepen tot een debat binnen de partij over dit onderwerp waarvan de uitkomsten als input dienen voor de verder besluitvorming rondom de missie.

In de aanloop naar het regeringsstandpunt en het besluit van de Tweede Kamer organiseert het Internationaal Secretariaat van de PvdA in opdracht van het partijbestuur dan ook enkele debatten in het land. Onlangs vond er al een bijeenkomst in Groningen plaats. Op 14 november wordt er een debat gehouden te s Hertogenbosch en op 19 november is er een groot landelijk debat in Utrecht. Namens de PvdA zullen buitenlandwoordvoerder Martijn van Dam en defensiewoordvoerder Angelien Eijsink op deze bijeenkomsten spreken. Daarnaast zijn er genodigden die vanuit hun professionele ervaringen hun visie op de missie zullen toelichten. Meer informatie ovder de bijeenkomsten vind u in de agenda.

Wellicht heeft u daarnaast uit de media vernomen dat de fractie haar standpunt met betrekking tot de vredesmissie in Uruzgan bepaald zou hebben. Dat is onjuist. Wel heeft de fractie de afgelopen weken meerdere malen over dit onderwerp gesproken. Diverse scenarios en standpunten zijn daarbij aan bod gekomen. Van een besluit is echter nog geen sprake. De fractie wacht op aanvullende informatie van het kabinet om alle voors en tegens af te kunnen wegen. De komende weken wordt uitgebreid gediscussieerd in de partij.

Over de bijeenkomsten:
Het is noodzakelijk u aan te melden voor deze bijeenkomsten via de telefonische reserveerlijn van de PvdA: 020 551 2295. Voor aanmelding heeft u het nummer van deze bijeenkomst nodig. Houd ook uw relatienummer en postcode bij de hand. Als u een introducé wilt meenemen, kunt u dat aangeven bij het reserveren.

Ledenbijeenkomst Uruzgan s Hertogenbosch
Reserveringsnummer: 5545
Datum: 14 november
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, s Hertogenbosch

Ledenbijeenkomst Uruzgan Utrecht
Reserveringsnummer: 5550
Datum: 19 november
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Jacobi Theater Utrecht, St. Jacobsstraat 12, 3511 BS Utrecht