Gemeente Binnenmaas

Klimaatbosje bij kinderboerderij Binnenmaas

De komende week worden in Zuid-Holland op meer dan twintig locaties klimaatbosjes aangeplant. Ook in de gemeente Binnenmaas wordt een klimaatbosje geplant, en wel bij de kinderboerderij op het Recreatieoord in Mijnsheerenland. Wethouder A. Callewaert-de Groot plant op woensdag 14 november om 14.00 uur samen met medewerkers van de kinderboerderij drie walnootbomen. Een klimaatbosje bestaat namelijk uit drie walnootbomen in een karakteristieke driehoek, en staat symbool voor de noodzaak om de CO2 uitstoot te verminderen.

Inspirerend baken in het landschap
Een klimaatbosje vormt een intrigerende plek in het landschap. De bosjes zijn de cultuurhistorie van de toekomst. Niet alleen dragen deze nieuwe landschapselementen bij aan de verfraaiing van onze omgeving, ook prikkelen ze het publiek, maken nieuwsgierig en inspireren om zelf ook iets aan het klimaatprobleem te doen.

Al 400 klimaatbosjes in Nederland
De landelijke actie is een groot succes. Zo zijn bijvoorbeeld veel kinderboerderijen al voorzien van een of meerdere klimaatbosjes. En in november van dit jaar zal ergens in Nederland het 400ste klimaatbosje geplant worden.
Het planten van klimaatbosjes is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland en DE LANDSCHAPPEN. De actie maakt deel uit van de landelijke klimaatcampagne HIER, waarbij ruim 40 goede doelenorganisaties zich inspannen om de klimaatverandering op de maatschappelijke en politieke agenda te krijgen. Alle deelnemende organisaties krijgen financiële steun van de Nationale Postcode Loterij, die 16,3 miljoen euro in het totale programma steekt. Samen dagen ze alle Nederlanders uit de oplossing voor het klimaatprobleem niet langer van anderen te verwachten, maar zelf te beginnen. Hier en nu. Kijk voor meer informatie op www.klimaatbosje.nl globe klimaatbosjes

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl