Provincie Utrecht

Utrecht gaat breed

De provincie Utrecht gaat breed

9-11-2007 -

Wij gaan breed. Gaat u mee? Dat is de titel van de kick-off meeting die de provincie Utrecht voor woensdag 14 november in Woerden op de agenda heeft gezet. Een bijeenkomst waarop de provincie ondernemers, gemeenten en instellingen uitdaagt gezamenlijk werk te maken van echt breedband.

Breedband biedt meerwaarde
Uit onderzoek blijkt dat in de provincie Utrecht op de hoofdroutes ruim voldoende glasvezelkabel in de bodem ligt. Glasvezel is de voorwaarde voor echt breedband: 100 Mb en meer. Bovendien is het op dit moment de meest toekomstbestendige infrastructuur. Sterker nog, de (data)capaciteiten van glasvezel zijn nog onovertroffen. Een ding staat vast: breedband biedt fantastische kansen. Het vergroot de efficiency, levert tijdwinst op stimuleert innovatie en brengt in veel gevallen kostenbesparingen met zich mee. Daarmee heeft breedband een belangrijke maatschappelijke én economische meerwaarde. Een voorbeeld ter illustratie is teleconsultatie. Hierbij voeren medische specialisten vanuit verschillende ziekenhuizen in de provincie Utrecht live patiëntenoverleg, via een beveiligde breedbandverbinding. En dat bespaart veel reistijd.

Kansen door breedband
Breedband is een uitdaging voor ondernemers, gemeenten en instellingen. Er liggen kansen voor de zorg, het MKB, het onderwijs, de overheid en de culturele en toeristische sector. De provincie Utrecht vindt het van groot belang dat de potentie van breedband beter benut wordt. Daarom wil de provincie een belangrijke stimulator zijn als het gaat om het van de grond tillen van breedbandinitiatieven. Dat doen we niet alleen door mankracht en expertise ter beschikking te stellen, maar ook door nieuwe projecten een kans te geven met behulp van provinciale subsidie.

Kick off
Met de kick-off meeting op woensdag 14 november zet de provincie Utrecht een stap op weg naar een duurzame samenwerking. Want alleen samen kunnen we breedband tot een succes maken. De aftrap is voor gedeputeerde Jan Ekkers (Mobiliteit en Economische zaken). Hij gaat in op de breedbandkansen voor de provincie Utrecht en zal de speciale website `Wij zijn breed' lanceren. Tweede spreker is Nicolaas Rauwenhoff van Nederland Breedbandland. Hij brengt enkele inspirerende breedbandprojecten onder de aandacht. Er wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Wij, jullie, zij: we gaan allemaal breed.

De provincie Utrecht nodigt u uit om de kick-off meeting bij te wonen in Kasteel Woerden, te Woerden. De bijeenkomst begint woensdag 14 november om 16.45 uur en duurt tot 19.00 uur.

Het programma
17.00 uur: Mr. J.H. Ekkers (gedeputeerde Mobiliteit en Economische zaken): Breedbandkansen voor de provincie Utrecht 17.15 uur: Nicolaas Rauwenhoff (Nederland Breedbandland) 17.30 - 19.00 uur: Netwerkborrel

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030-2583196