Ingezonden persbericht


Drie ziekenhuizen slaan handen ineen om diabeteszorg bij kinderen in Amsterdam te verbeteren

Tijdens de aftrap van het Jaar van het Kind met Diabetes wordt woensdag 14 november op Wereld Diabetesdag de samenwerking op het gebied van kinderdiabetes tussen drie ziekenhuizen in Amsterdam officieel bekend gemaakt. Het St. Lucas Andreas Ziekenhuis, het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) en het BovenIJ ziekenhuis willen samen de diabeteszorg voor kinderen in Amsterdam nog verder verbeteren. Dit gaan ze doen door meer kennis te delen over de symptomen en de behandeling, door meer gebruik te maken van alle moderne technische hulpmiddelen en door het organiseren van gezamenlijke educatieve bijeenkomsten en leuke activiteiten voor de kinderen.

De samenwerking wordt officieel bekend gemaakt met een workshop van circus Elleboog. Veertig kinderen met diabetes zijn uitgenodigd om vanaf 14.30 uur in het personeelsrestaurant van het OLVG een voorstelling in elkaar te zetten. Rond 17.00 uur wordt de voorstelling voor de aanwezige ouders gespeeld.

Medewerkers van de kinderdiabetesteams uit de drie ziekenhuizen zijn aanwezig om een toelichting op de samenwerking te geven. Een interview met een kinderdiabetespatient en/of de ouders is na overleg ook mogelijk.

Wij nodigen u uit om bij de start van de workshop (14.30 uur) aanwezig te zijn. U kunt zich aanmelden bij Miek Warnaar van het OLVG, telefoon (020) 599 2534 of via m.warnaar@olvg.nl. Ook voor uw vragen kunt u bij haar terecht.