Stadsdeel Amsterdam-Noord

Feest bij opening tweede voorschool Klimop

Uniek: Azaleastraat krijgt eigen voorschool

Op woensdag 14 november opent portefeuillehouder Jeugd en Onderwijs Chris de Wild Propitius, de tweede voorschool van basisschool De Klimop. Dit maal bij de vestiging aan de Azaleastraat.

Basisschool De Klimop heeft twee vestigingen: een hoofdvestiging aan de Wingerdweg en een vestiging aan de Azaleastraat. Uniek is dat de vestiging aan de Azaleastraat geen dependance is met een paar klassen maar een volwaardige school met groep 1 t/m 8. Elk kind verdient het om naar de voorschool te gaan. Daarom aarzelde het bestuur geen moment toen de Klimopschool het verzoek indiende voor een tweede voorschool. Wie weet ontvangen we binnenkort de 500e leerling wel op de Klimop!, aldus Chris de Wild, Portefeuillehouder Jeugd en Onderwijs.

Net als bij de hoofdvestiging, komt op de Azaleastraat een voorschool met een voorschoollokaal en een ouderkamer.

Voorscholen in Amsterdam-Noord

Een voorschool is een peuterspeelzaal met maximaal 15 kinderen per groep. Elke groep heeft twee leidsters. Op de voorschool werken leidsters en kinderen met een oorschoolprogramma. Een voorschoolprogramma stimuleert jonge kinderen extra in hun ontwikkeling. Hierdoor komen ze beter voorbereid op de basisschool en hebben ze een grotere kans om de basisschool met succes af te ronden.

In Amsterdam-Noord hebben inmiddels 17 basisscholen een voorschool. Maar ook steeds meer reguliere peuterspeelzalen en kinderopvangcentra in het stadsdeel werken met een voorschoolprogramma.

Openingshandeling

De portefeuillehouder zal deze nieuwe voorschool officieel openen door een grote ballon door te prikken waar de sleutel van het voorschoollokaal in zit. Hij maakt hierna het voorschoollokaal open en verklaart de voorschool officieel voor geopend. Het programma van de opening:


* 10.00 uur inloop

* 10.30 uur korte toespraak door mevrouw Magda Aaldenberg, directeur van De Klimop, daarna de officiële opening door portefeuillehouder Chris de Wild Propitius

* 11.00 uur koffie, limonade en taart in de gymzaal.
* 11.30 uur afsluiting

Adres

Openbare basisschool De Klimop

Azaleastraat 19-21

1031 CB Amsterdam

Telefoon: (020) 636 17 95

Mireille Ollivieira

Afdeling Communicatie

Stadsdeel Amsterdam-Noord

Telefoon: (020) 6349 255