Gemeente Geldermalsen

Hoogste punt voor nieuwe brandweerkazerne

12 november 2007 - Met een plat dak kan maar moeilijk van een hoogste punt worden gesproken, maar deze week bereikt het metselwerk rond de nieuwe brandweerkazerne op de hoek van de
Provincialeweg/Rijksstraatweg te Geldermalsen de top. Alle reden om op woensdag 14 november a.s. bij de bouw de vlag te hijsen.

Geen pannenbier
Het symbolische bereik van het hoogste punt gaat vanwege aangescherpte regelgeving op dit punt niet langer gepaard met het bekende pannenbier. Om toch even met de betrokken bouwvakkers bij dit bijzondere moment stil te staan wordt hen woensdagmiddag tussen 12.30-13.00 bij de bouw een lunch aangeboden.

Achtergrondinformatie

* De gemeenteraad heeft op 26 september 2006 een krediet van 4.964.782,-- beschikbaar gesteld voor de bouw van nieuwe brandweerkazernes in Geldermalsen en in Beesd. De realisatiekosten van de kazerne in Geldermalsen zijn geraamd op 3.643.766,--.
* Naar verwachting is de aannemer in Geldermalsen rond 1 maart 2008 klaar met de werkzaamheden. Daarna moet de inrichting nog plaatsvinden. Uitgangspunt is voorlopig, dat de brandweer rond 1 mei 2008 de nieuwe kazerne in gebruik kan nemen.
* In de nieuwe kazerne komt ruimte voor:
o Lokaal brandweermaterieel
o Regionaal materieel
o 30 vrijwilligers
o 10 tot 12 beroepsmedewerkers van de brandweer Geldermalsen/Neerijnen/Lingewaal
o 20 leden van de Jeugdbrandweer

* Bij de bouw zijn betrokken:
o Architect: Bonnemaijer Architecten, Uden
o Bouwkundig aannemer: Bouwbedrijf Gebrs. Van Herpen, Heesch o Aannemer civiel: Kroeze BV, Beesd
o Aannemer E-installaties: Timmers Electrotechniek, Uden o Aannemer W-installaties: Groen & Aldekamp Installatietechnieken, Woerden

Wens brandweer

* Je zou verwachten dat er voor de brandweer met zon nieuwe brandweerkazerne nog maar nauwelijks iets te wensen over blijft. Dat is echter niet het geval. Commandant Ivan van Hemert hoopt, dat deze nieuwe accommodatie juist een aantrekkende werking zal hebben voor nieuwe brandweermannen en vrouwen uit Meteren, de nieuwe wijk Kalenberg en de toekomstige wijk De Plantage.